ZIMI JOŠ NIJE DOŠAO KRAJ – sljedeće sedmice stiže LEDENI talas!

ZIMI JOŠ NIJE DOŠAO KRAJ – sljedeće sedmice stiže LEDENI talas!

524
0
SHARE

Proljetna temperatura u sred januara sve nas je prevarila da je kraj došao zimi. Zima se vraća i to s jutarnjim mrazevima i sa snijegom.

Sutra će u Srbiji mjestimično u jutarnjim satima biti magla i slab mraz koji će se i prijepodne zadržati ponegdje u nižim područjima, a tijekom dana će pretežno oblačno biti, međutim bez padavina, samo sa slabim snijegom još ujutro na jugoistoku, kako je saopštio RHMZ.

Puhat će slab vjetar istočnih i južnih pravaca. Od -4 do 1 stepen bit će jutarnja temperatura, a najviša dnevna temperatura će biti od 4 do 8 stepeni.

Sutra će u Beogradu pretežno biti oblačno, no bez padavina i duvat će slab jugoistočni i istočni jetar. Oko jedan će biti jutarnja temperatura, a najviša dnevna temperatura će biti oko šest stepeni.

Bit će oblačno, prema izgledima vremena za sljedeću sedmicu, u u utorak na zapadu i sjeveru sa snijegom i susnježicom (a stvorit će se i snježni pokrivač) dok će u ostalim krajevima padati kiša.

U većini mjesta u srijedu snijeg i susnježica, uz koje će doći do povećanja visine postojećeg snježnog pokrivača, a u južnim i centralnim krajevima formiranje.

Uz nešto višu temperaturu u Timočkoj Krajini, a uslovljenu fenskim efektom, trebala bi pasti kiša. Doći će do prestanka padavina u četvrtak, prvo na zapadu i sjeverozapadu. Potom uglavnom uz manji porast temperature i suho.

Kad je riječ o prognozi za mart, hladan period nas očekuje početkom mjeseca, a najavljeni su jutarnji mrazevi ispod nule.

Tijekom prve dvije sedmice prosječna maksimalna temperatura ovog zadnjeg zimskog mjeseca bit će oko 8 stepeni.

Nakon toga možemo očekivati kišni period, a temperature će za ovo doba godine biti nešto niže.

Sa 15-ak stepeni stiže sam početak proljeća i uz kišu.

 

Kako se vama činio ovaj zimski period? Mislite li da se može smatrati ‘normalnim’ obzirom na to da skoro nikako nije bilo snijega (u nekim područjima)?

NO COMMENTS