Zaprepastili su se kada su uhvatili pitona dugog 16 metara – ipak,...

Zaprepastili su se kada su uhvatili pitona dugog 16 metara – ipak, život im se zgadio zbog onoga što su vidjeli u utrobi

505
0
SHARE

NA FLORIDI POSTOJE EKSPERTI KOJI SE INAČE BAVE IZUČAVANJE ŽIVOTINJA, ONI SU TAMO UHVATILI JEDNOG BURMANSKOG PITONA, DUGO NISU IMALI VEĆI ULOV, A TO JE SIGURNO DO SAD NAJVEĆA ŽIVOTINJA KOJU SU ONI ULOVILI A DA IMA TOLIKO VELIKI APETIT. ONI SU SE ZAPREPASTILI ZBOG ONOGA ŠTO SU VIDJELI, A ZMIJA KOLIKO JE VELIKA I KOLIKO JE BILA GLADNA JE DOKAZ TAJ DA JE ONA POJELA ČAK TRI ŽIVA BIĆA.

 

Zanimljivo je da je ovaj piton 16 metara dug, sigurno najveći do sad piton kojeg su imali priliku vidjeti i uhvatiti na djelu. Ovaj reptil je sredio srnu i dvoje mladunaca. Ona je uhvatila srnu, kao i njeno dvoje mladunaca. Devedesetak dana, odnosno oko tri mjeseca je u svojoj utrobi držala ova tri nevina živa bića.

Iz južne Azije je ona inače uvezena u Ameriku. Oko 60 kilograma je imala kada su je mjerili. Morali su da je ubiju, pošto je predstavljala veliki problem za lokalno stanovništvo kao i za njihove životinje, jer ih je jela.

 

 

Zmije inače su poznate po tome što će ubiti svoj plijen na taj način što će uloviti svoj plijen, potom se omotati oko tijela i ugušiti svoj plijen.

Vođa tima sa Floride je uočio ovu zmiju nedaleko od jednog sela, odlučio je da je smiri tako što će je uloviti i uspavati. Kasnije mu se život zgadio kada je vidio šta se nalazi u utrobi ove zmije. Nije vjerovao svojim očima šta je vidio.

 

Da li ste vi ljubitelji životinja? Da li vi opravdavate ovakve ulove, naravno životinje ne treba dirati dokle god ne predstavljaju opasnost. Ovaj piton je bio zaista velika opasnost za sve mještane sela u blizini Floride. Da nisu reagovali stručnjaci, ko zna koliko bi se tu štete nakupilo još.

Ostanite i dalje uz nas, a samo za vas smo spremili pjesmu Nataše Bekvalac.

 

NO COMMENTS