Vlasnici napustili psa uslijed poplava – nakon par dana, desilo se ČUDO!

Vlasnici napustili psa uslijed poplava – nakon par dana, desilo se ČUDO!

373
0
SHARE

Dok vladaju poplave, najviše brinete o sebi, djeci, i naravno, svojim kućnim ljubimcima. Kad su ekstremne kiše i poplave zahvatile Istočnu obalu, hiljade ljudi moralo je napustiti domove.

Nažalost, to nije mogao i pas kojeg su vlasnici ostavili.

Kad je Alex Scroggins iz Južne Karoline pomagao sestri i majci da prikupe sve što mogu iz svojih razorenih domova, primijetio je psa koji je cvilio i lajao na obližnji posjed.

Pretpostavio je da je njegov vlasnik u blizini, ali nivo vode se povećavao, a pas je i dalje ostao na trijemu i činilo se kao da niko neće doći da ga spasi.

Scroggins se raspitivao i saznao da ga je vlasnik ostavio prije par dana. Pas je iz minute u minutu postajao sve uplašeniji….

Znao je da treba pomoći ili bi jadni pas preminuo na tom trijemu…

Kad mu je prišao, u početku je plašljiv, ali kad mu je pružio ruku, smirio se i pustio ga da ga pomazi. Uzeo ga je i odveo na sigurno, u čamac. Psa je nazvao “Lucky”, i u zadnji čas ga je spasio.

Nakon toga se bacio u potragu za azilom u kojem ga neće ubiti. Ali, sva skloništa bila su puna. Odlučio ga je odvesti kuću na jednu noć gdje ga je okupao i nahranio. Bio je sretan što je siguran, rekao je Scroggins.

Sljedeći dan, komšije od vlasnika tog psa, rekle su mu da ga ne želi uzeti nazad.  I da stvar bude još gora, to nije bio prvi put da je jednoj od njihovih životinja trebalo spasavanje.

Vlasnik koji je napustio psa zna da ga imam kod sebe, ali nije ga briga. Čak i ne pita za nejga, rekao je Scroggins. Imao je još jednog psa ranije kojeg je organizacija morala spasiti jer ga je svezao za drvo bez hrane. Mislim da ga ne bi bilo briga, da je Lucky tamo umro. Imao je vremena da dođe i uzme ga, ali nije. Ko bi to uradio? Ja bih svog psa uzeo prije nego bilo šta drugo.

Kaže da nije planirao nabaviti psa, ali ipak je odlučio zadržati Lakija. Odbija da ga ostavi samog.

Osjećam se bolje znajući da je pas na boljem mjestu, nego što je bio. Ako vidite da nekom treba pomoć i možete uraditi nešto, onda uradite nešto – to važi i za ljude i za životinje, kaže on.

NO COMMENTS