UMRO POZNATI SRPSKI GLUMAC – zbog njegove smrti tuguje i Monika Beluči!

UMRO POZNATI SRPSKI GLUMAC – zbog njegove smrti tuguje i Monika Beluči!

701
0
SHARE

Povodom smrti Nebojše Glogovca, velikog glumačkog genija, brojne njegove kolege i prijatelji su se oglasili i izrazili tugu.

Sloboda Mićalović je jedna od njih koja je objavila sliku na svom Instagram profilu, kojom se od svog kolege Nebojše oprostila.

Na slici su Sloboda i njen muž Vojin Ćetković sa Nebojšom. Oprostila se od svog kuma Glogovca uz riječi: “Kume moj, nek te anđeli čuvaju”

U komentarima se oglasila i Monika Beluči koja je ostavila četiri srca u komentarima.

Sloboda Mićalović i Monika Beluči zajedno su glumile u filmu ‘Na mlečnom putu’.

 

Nebojša je preminuo u 49.godini života u Beogradu. Dijagnosticirali su mu teško oboljenje, ali je Nebojša proveo zadnje dane uz porodicu, obavljao svakodnevne aktivnosti i nije se obazirao na svoju bolest.

‘Zadnje dane je Nebojša potpuno normalno proveo, štaviše, da u medije nije stigla informacija o njegovom zdravstvenom stanju, niko ni naslutio ne bi kako je bolestan. U njegovu pokretu, na njegovom licu i blagom osmijeh, nije se to moglo primijetiti. Kad se iz Njemačke vratio s liječenja bio je ubijeđen kako će sve svojim tokom ići i da je do ozdravljenja na korak, a onda su se pogoršali rezultati. Nadu je i dalje gajio.’, izjavio je njegov prijatelj.

Zadnje dane je proveo u Dorćolu, svom kvartu, gdje je s kćerkom Sunčicom i partnericom Milicom živio. Sunčica mu je sve bila, i svakodnevno je sa njom šetao.

‘Svaki dan i noć šetao je Kalemegdanom i starim dijelom Dorćola s njom. Non stop su se igrali. Čak i ako je u obližnjem kafiću s prijateljima pio kafu, sa sobom ju je vodio. Svakoj njenoj novoj izgovorenoj riječi se smijao. Ostavio bi sve kad je tražila pažnju i sa njom odlazio šetati, sjediti na podu ili se igrati u parku. Bila mu je centar svijeta.’, rekle su njegove komšije.

Nebojša osim Sunčice ima i dva sina iz prvog braka – Gavrila i Miloša.

NO COMMENTS