Umro Nebojša Glogovac!!!

Umro Nebojša Glogovac!!!

526
0
SHARE

48-godišnji popularni glumac Nebojša Glogovac je jutros preminuo, tako su potvrdili u Institutu za onkologiju.

 

 

Vijest koja je odjeknula brzinom munje, svi žale za ovim legendarnim glumcem koji je ostao upamćen po svojim glumačkim sposobnostima. Prije nešto više od 10 dana, hitno je primljen u INstitut za onkologiju.

Odmah je rečeno da je ovaj čuveni glumac teško bolestan, da je u veoma ozbiljnoj situaciji, i da će biti potrebno čudo da se izvuče. Čudo se nije desilo, ovaj proslavljeni glumac se nije izvukao i umro je u 48.godini života. Zaista tužno.

 

 

Brojne njegove kolege, prijatelji i porodica se na emotivan način opraštaju od njega. Glavna vijest u svim medijima je ovo.

Rođen je 1969.godine u Trebinju, u Bosni i Hercegovini. U porodici sveštenika je rođen, sin je Milovana i Milene Glogovac. Kada je on imao 7 godina, tada se i njegova porodica preselila u Pančevo. On je 1990.godine upisao glumu na beogradskom fakultetu.

Njegov prvi film je Vukovar, jedna priča, a glumio je vojnika Fadila, koji je bio u vojsci JNA. U Porodično blago seriji je stekao najveću popularnost, glumio je Zlatka Gavrilovića u toj seriji.

 

U seriji Bolji Život se pojavio, to mu je bila i prva serija u kojoj je glumio. On je tu bio Bobin školski drug. Iza sebe ima veoma uspješnu i bogatu karijeru koja je mogla još da traje. Njega se svi sjećaju i po seriji Lud Zbunjen Normalan, gdje je glumio Ajninog muža, a posebno se svi sjećaju epizode kada ih je sve držao u kafiću San Remo kao taoce.

NO COMMENTS