Udomila psa i ODMAH nazvala policiju kad je osjetila njegov miris!

Udomila psa i ODMAH nazvala policiju kad je osjetila njegov miris!

911
0
SHARE

Kelly nikad neće zaboraviti dan kad je izabrala psa kojeg će udomiti. Znala je kako je za nju to bio savršen pas i jedva je čekala da ga razmazi.

Ali, čim je psa stavila u auto, znala je kako nešto tu ne štima. Zbog toga je i nazvala policiju.

Iako je već imala jednog psa po imenu Brewer, željela je još jednog nabaviti. Ovaj put je željela udomiti psa kojem je zaista trebala ljubav, pažnja i topli dom. Vjerovala je čvrsto u spašavanje takvih pasa i našla je idealnog psa – bijelog mješanca pitbulla, kojeg je nazvala Rocco.

Rocco je prodat za 50 dolara, ali sa vlasnikom nije razgovarala jer je prodaju obavljala njegova cimerka. Rocca je željela udomiti više nego bilo šta, pa joj nije to zasmetalo. U njega se odmah “zaljubila” čim ga je vidjela i rekla je kako je to najslađi pas ikad!

Stavila ga je na mjesto suvozača u svom autu i odvezla se. Samo nekoliko minuta su bili zajedno i već je Kelly znala kako nešto ne valja. Mirisao je užasno.

Kad je izašla iz auta, odmah je uzela Rocca da ga pregleda. Skinula je njegovu odjeću i primijetila ogromnu ranu, dugu oko 12 cm i duboku oko 4 cm. Užasno se inficirala. Čim prije ga je odvela veterinaru.

Na svu sreću, infekcija je uspješno stavljena pod kontrolu. Veterinar je dao lijekove i antibiotike psu da mu ublaži bolove. Potom su ga trebali odvesti na operaciju.

Rana je nastala zbog odjeće na psu, koju je vrlo vjerovatno nosio još od kad je bio štene, te mu se u kožu urezala odjeća.

Kelly se žestoko naljutila i nazvala je cimerku koja ga je prodavala. U panici je pokušala podmititi i obećavala je kako će pokriti sve medicinske troškove. Ali, znajući da su ga očito zlostavljali, Kelly je nazvala policiju.

Vlasnik je tvrdio da nije imao pojma za ranu, te da su zbog sigurnosti psa stavili odjeću, kako ne bi pobjegao.

Cimerka i vlasnik su dobili kaznu od 1.500 dolara.

Srećom, Rocco se uspio brzo oporaviti.

NO COMMENTS