U afričkom plemenu su žene prelijepe – kada im vidite leđa, naježiti...

U afričkom plemenu su žene prelijepe – kada im vidite leđa, naježiti ćete se od toga…

665
0
SHARE

NAJVEĆA ČAST ZA OVO PLEME JE INAČE DA UBIJE ČOVJEKA, A ŽENE KAO SVOJ ATRIBUT NOSE OŽILJKE. ZORAN MARINOVIĆ JE ČOVJEK KOJI JE PROVEO S NJIMA JEDNO VRIJEME, ON JE BIO U NJIHOVOM PLEMENU I ODLUČIO JE DA NAM KAŽE KAKO TO IZGLEDA KADA PROVEDETE DANE SA PLEMENOM HAMAR, KOJI SU INAČE NASTANJENI U ETIOPIJI.

 

 

Kako ne bismo mogli puno otkriti, mi ćemo vam otkriti u nastavku njegovu reportažu…

Odmah je počeo kako je Etiopija pretopla zemlja. Tamo vas sunce nemilosrdno prži. I zemlju i nebo. Oni su smješteni uz dolinu rijeko Omo. Ovaj dio svijeta inače nazivaju paklenim rajom i on je to konačno shvatio zašto je to tako.

Neizdrživa vrućina inače briše pejzaže, a on je tražio samo komad hlada tamo. Stalno se nada dobro će doći. Ono što se nudi, to je ljepota doline rijeke Omo, morate dati novac ukoliko biste željeli da vidite. To je pošteno naravno…

 

 

On je objavio i nekoliko fotografije. U trgovačko mcentru gospođa Alitrii odbrojava svaku fotografiju, a on u neugodnom pokušaju plaća za oboje. Da joj tri novčice, a ona onda kaže da nije dovoljno, daj još.

Tek kada joj dam još dva birra, one postane zadovoljna. Ona ga sretno grlli, a njene napaćena i gole grudi po stomaku lamataju. Oni običnu žvaču zeleno sjemenje, a onda dok žvače to pljuje po njegovim stopalima. Veliki drveni prsen joj rasteže donju usnu u osmijeh, velik je kao tanjir.

Djevojke koje imaju 15 ili 16 godina, njima majke rasjeku usne, a potom im izbiju dva zuba na donjoj vilici, dva prednja. Tu se potom stavi glineni koji je mali i drveni…

 

NO COMMENTS