Tvrdnje srpskog historičara zaprepastile sve: Kraljica Elizabeta je potomak NEMANJIĆA

Tvrdnje srpskog historičara zaprepastile sve: Kraljica Elizabeta je potomak NEMANJIĆA

538
0
SHARE

Nakon što je umro car Uroš, direktna loza se ugasila u 14.stoljeću, a kako kaže historičar DEJAN RISTIĆ, po ženskoj liniji, nasljednici su kraljevska porodica Vindzor u Engleskoj.

Dva miliona ljudi svake sedmici gledaju seriju Nemanjići koja se emituje na RTS u nedjelju u 20 sati. Svaki peti gledalac je i potomak prvih vladara Srbije, tako tvrdi Dejan Ristić.

U rodoslovu bi mnogi voljeli da pronađu neko srodstvo, vezu sa njima, ali ona ne postoji, tako tvrdi Ristić. Nema potomaka Nemanjića u Srbiji, sa carem Stefanom Urošem Petim se završava, a nakon toga, u Srbiji nije bilo nikakvih potomaka niti direktnih niti indirektnih, tako je dodao historičar, a potom je nastavio…

U porodici Vindzor u Velikoj Britaniji morate da tražite Nemanjiće, kao i među Romanovima, a možete ih možda pronaći i u Turskoj. Za strane vladare su se udavale princeze Nemanjića, a onda je rekao kako kraljica ELIZABETA sigurno ima u sebi krv Nemanjića.

 

 

Imamo i mit narodnog vjerovanja u Crnoj Gori, gdje su rekli kako Nemanjićka krv teče u Novaku Đokoviću.

Tako je tvrdila porodica Vasojević, a Slobodan Milošević, pokojni predsjednik i srpski teniser Novak Đoković imaju u sebi krv Nemanjića. Krv predaka se vratila u Srbiju preko Engleza, tako smatra Ristić.

Kraljica Marija Karađorđević je unuka britanske kraljice Viktorije, a nisu neki ni sigurni ni u vezu Milice Hrebeljanović, pošto je ona bila žena kneza Lazara, neki su je povezivali sa dinastijom Nemanjić.

 

Šta vi mislite o ovome što priča historičar Dušan Ristić, da li u ovome ima neke istine ili ne?

 

NO COMMENTS