Tito je volio da se šali ali zbog ovog vica slao je...

Tito je volio da se šali ali zbog ovog vica slao je ljude na Goli otok

514
0
SHARE

Josip Broz Tito je sigurno nezaboravljeni vladar komunističke Jugoslavije koji je bio poznat po tome što je uvijek volio dobar smisao za humor. On je bio čovjek koji se znao dobro našaliti i na svoj račun se znao našaliti, njemu to nije bio problem.

 

 

Javne ličnosti, one najpopularnije je znao ugostiti i to u vrijeme dok je bio predsjednik. Do zore je s njima sjedio, pio, uživao, lumpovao, šalio. Često se pričao o nekim anegdotama na tim sijelima. Političke viceve je Josip Broz Tito volio da sluša, često su oni bila tema njihovog sastanka i lumpovanja.

Posebno je o ovome pričao legendarni glumac Velimir Bata Živojinović, on je inače i Josipu Brozu Titu bio omiljeni glumac. Tito je uvijek od njega tražio da mu priča viceve koje narod priča o njemu, želio je da čuje istinu o tome šta narod zapravo misli.

 

 

Izvan Titovih rezidencija, vicevi koji su se pričali o njemu su bili jako kažnjivi i zabranjivani. Ko god bi pričao o njemu neki vic, a da se pročuje, to bi značilo da će odmah biti u nekom zloglasnom zatvoru ili će završiti na Golom Otoku. Neko ako čuje da se pričaju nepodobni vicevi o tome, završavali bi na ovaj način.

Vicevi o doživotnom predsjedniku su se uvijek pričale tajno, kao i tiho ili u pola glasa, ali samo u odabranom društvu. Vic koji je bio jako popularan u to vrijeme, ali i veoma zloglasan je ovaj…

Šta bi to bilo da Galeb potone? Jugoslavija bi se spasila…

 

 

Zbog ovakvih viceva, završavalo bi se u zatvor, ili Goli Otok. Niste smjeli svašta govoriti o predsjedniku, kako ne biste imali problema i završili u zatvoru. Vicevi o njemu su uvijek bili jako zanimljivi, ali za to je moralo biti vrijeme i mjesto dragi čitaoci.

Ispričajte nam vi jedan vic o legendarnom Josipu.

 

NO COMMENTS