Stavlja noge u ledenu vodu svakog dana: Otkrio razlog zbog kojeg ćete...

Stavlja noge u ledenu vodu svakog dana: Otkrio razlog zbog kojeg ćete i vi učiniti isto

397
0
SHARE

U toku bolesti, dođe do mnogih promjena u našem organizmu, pa se ni ne hranimo pravilno niti u istoj količini kao kada smo zdravi. Opet, ako smo duži vremenski period izloženi stresu, bilo kod kuće ili na poslu, zaštitna funkcija našeg organizma se itekako smanjuje. Stoga, ako želimo da ojačamo svoj imunitet u što kraćem vremenskom roku, treba isprobati metodu koju vam otkrivamo u današnjem članku. Iako se na prvi pogled čini nelagodna, pokazala je izrazitu efikasnost.

U jednu posudu trebamo sipati hladnu vodu, te dodati par kockica leda. Voda treba doći barem do zglobova naših nogu. Stavite noge u posudu sa ledom i vodom, te ih držite barem 10-15 sekundi. Bitno je da izdržite barem toliko, te nakon tih 15 sekundi, obrišite noge i posušite ih, obujte jako tople, najbolje vunene čarape, te lezite u krevet. Kada osjetite da su vam se stopala zagrijala, možete skinuti čarape.

Ovu metodu preporučuju liječnici širom svijeta, među njima i osnivač kineziterapije Sergej Bubnovskij, koji je i jedan od najuspješnijih doktora medicinskih nauka. Na ovaj način ćete ojačati svoj imunitet i zaštiti svoj organizam od opasnosti kojima je svakodnevno izložen. Preporučuje se da postupak ponavljate svakog dana prije odlaska u krevet. Ipak, ako ste bolesni, ako imate gripu ili prehladu, ovu proceduru ponavljati svaka četiri sata tokom dana, te će vam zasigurno pomoći da se prije oporavite. Vaš imunološki sistem će brzo reagovati na stres kojem ga izložite, te će se tako brže boriti protiv bolesti koja je napala vaše tijelo, što će rezultirati i rekordno brzim oporavkom.

NO COMMENTS