Stavio je na laptop NOVČIĆE – razlog je tako genijalan da ćete...

Stavio je na laptop NOVČIĆE – razlog je tako genijalan da ćete ODMAH to uraditi!

617
0
SHARE

Taman kad pomislite da ste već otkrili sve trikove – što u domaćinstvu, za kuhanje ili za pametnije trošenje novca, pa sve do tehnologije i toga kako da produžite trajanje baterije od vašeg mobilnog telefona, i pojavi se novi trik!

Ako imate problem sa pretjeranim zagrijavanjem laptopa i iskoristili ste sve moguće trikove, ali i dalje niste zadovoljni rezultatima, onda će vas ovo sigurno oduševiti.

I nema potrebe da trošite novac na stalak sa hlađenjem za laptop, niti odnositi svoj mini pokretni računar serviseru da uradi nešto po tom pitanju.

Trebate samo nekoliko novčića – i vaš problem je riješen.

Japanski tviteraš nedavno je svojim nevjerovatim otkrićem, sve korisnike interneta ostavio šokiranim – ili bar one koji su vidjeli njegovu objavu.

Naime, Akinori Suzuku, korisnik Twittera koji dolazi iz Japana, otkrio je dosta jednostavan trik uz koji ćete spriječiti pregrijavanje laptopa tokom vrućih ljetnih dana koji nam predstoje, a sve što trebate uraditi je – staviti bakarne novčiće na njega.

Kako se pokazalo na rezultatima termalnog skeniranja MacBook Pro računara, najviše se na području ispod monitora grije, odnosno u gornjem dijelu tastature.

Stoga je Akinori odlučio staviti nekoliko hrpica bakarnih novčića cijelom dužinom laptopa, sa većom toplotnom provodljivosti od plastike i aluminijuma.

Efikasnost ovog trika objašnjava se zakonom termodinamike, a koji kaže da će novčići iz laptopa “upijati” toplotu sve dok su oni od njega hladniji, i tako će ga hladiti. Zvuči sasvim logično, zar ne?

Naravno, kao i uvijek, i u ovom slučaju treba ostati skeptičan i sa dozom rezerve uzeti ovu ideju, budući da i dalje nije potvrđena, ali se mogu pročitati brojni komentari na internetu korisnika koji su odlučili probati trik i kažu da uistinu funkcioniše.

Ako i vi isprobate, javite nam da li je to istina – nama još uvijek nije legla plata, pa baš i nismo u mogućnosti to otkriti! 🙂

NO COMMENTS