Srbi i nisu baš omiljeni svim Grcima – surov opis naših ljudi:...

Srbi i nisu baš omiljeni svim Grcima – surov opis naših ljudi: Jedno piće naručite i sjedite cijeli dan u bašti. Skupo vam je sve!

442
0
SHARE

UBZRO JE OBRISAN OVAJ POST, ALI SU SE MNOGI ZAPITALI DA LI JE ISTINA SVE KAKO JE OVDJE OBJAVLJENO ILI NE. VEĆINA SRBA SVOJ LJETNI ODMOR PROVODI U GRČKOJ, TAKO ĆE I OVAJ PUT RADITI JER SE TO DO SADA UVIJEK TRADICIONALNO RADILO.

Cijene smještaja su povoljne, destinacija je prelijepa, to su samo neki od razloga zbog čega se sve veći broj naših sugrađana odlučuje ljetovati u ovoj prelijepoj zemlji.

Iako većina Grka voli Srbiju i ima pozitivno mišljenje o gostima, tako i o nama, čini se da na prvi pogled nije sve kako izgleda.

Na fejsbuk stranici Live from Greece se nedavno pojavila jedna objava, u kojoj jedan dečko ističe da neki Grci imaju jako negativno mišljenje o svojim turistima. Okačio je i dokaze, slikane komentare izvjesnih Grka koji ljudima sa naših prostora izdaju smještaj.

U objavi se moglo vidjeti da se jedan od komentara odnosi definitivno na ljude koji dolaze sa prostora bivše Jugoslavije. Svaka čast izuzecima, ali evo šta pojedini Grci misle o nama. Odgovor na pitanje koje glasi: ŠTA RADI GRČKA S NAŠIM PARAMA?

Zbog čega su ulice prljave, psi lutalica, trava i korov usred grada, zbog čega Grčka ne uradi ništa povodom toga, prljave su i plaže, a evo njihovog odgovora, napisao je jedan mladić: Samo su se počeli nizati sljedeći komentari na njegovo pitanje:

Jedna ženska osoba je rekla kako ima na Haniotiju kuću, živjela je deset godina tamo i ne razumije pitanje. Potom je dodala da je imala i radnju u istom mjestu, a kada dođu turisti sa prostora Jugoslavije, samo znaju govoriti skupo, skupo.

Druga osoba je rekla da donesu hranu sa sobom, sjede na balkonu sa samo jednim pivom.

NO COMMENTS