SJEĆATE SE MUĆKI? Uskoro ćemo PONOVO gledati ekipu popularne serije!

SJEĆATE SE MUĆKI? Uskoro ćemo PONOVO gledati ekipu popularne serije!

482
0
SHARE

Sin autora “Mućki” sitcoma koji se našao na britanskoj top listi, Jim Sullivan, najavio je da bi se pred kamerama ponovo mogla okupiti cijela ekipa.

John Sullivan osmislio je legendarnu humorističnu seriju, a Mućke su se snimale u periodu od 1983. do 2003. godine, uz mnoge spin-offove i neke kasnije specijale. Sullivan je umro prije 7 godina, a sin je tad rekao kako su i “Mućke” tad otišle s njim.

Ali, ovo ne znači kako druge opcije ne postoje. Iste likove bismo mogli gledati u nekim drugim medijima, a ne u poznatoj humorističnoj seriji.

‘Naravno da je zaštita ostavštine mog oca uvijek na prvom mjestu’, izjavio je Jim Sullivan.

On je već napisao i objavio nekoliko spin-offova i specijala poznate serije, kao i sportski specijal napisan 2014.godine. Tamo su se Rodney i Del Boy pojavili, kao i sir Nicholas Lyndhurst (56) i David Jason (77).

I publika i kritičari su hvalili ovu seriju, te je brojne nagrade osvojila, kao i priznanje Britanske akademije. Proglašena je najboljim britanskim sitcomom 2004. u BBC-jevu istraživanju.

Humor iz nekoliko izvora dolazi, a ključna je interakcija između Rodneya i Dela, jer su u nastupu i osobnosti čiste suprotnosti.

Od crta karaktera pojedinih likova dolazi dobar dio humora, poput Delovog pomanjkanja kulturne uglađenost, uprkos njegovim pretenzijama, što se kroz njegovu pogrešnu upotrebu francuskih fraza očituje najbolje, ili tvrdnji da je yuppy; razuzdana Boyciejeva snobovština i općenita glupavost Brzog i Djeda.

Nekoliko je stalnih šaljivih skečeva, poput onog u kojem Rodneya konstantno Brzi oslovljava s “Dave”, Delova navodna duga veza s Marlene, uzrečica Alberta “za vrijeme rata” i rasklimani kombi.

Jeste li i vi gledali ovu popularnu britansku humorističnu seriju? Da li biste je ponovo voljeli gledati – ili mislite da bi se ponovnim okupom ekipe sa serije, samo pokvario utisak koji smo svi dobili gledajući je u dobra stara vremena? Pišite nam u komentarima!

NO COMMENTS