SJEĆATE IH SE? Ovo su bile najlegendarnije ex-YU reklame! (VIDEO)

SJEĆATE IH SE? Ovo su bile najlegendarnije ex-YU reklame! (VIDEO)

665
0
SHARE

Bila su to vremena plavih školskih uniformi, crvenih marama i pionirske zakletve. Pamtimo ih po crno-bijelim televizorima, strofi neke zaboravljene pjesme i po prvim ljubavima…

Pozivamo vas da sa nama krenete na jedinstveno putovanje nazad u djetinjstvo! U doba iz kojeg se prvog mundijala mutno sjećate, prve ljubavi, tona ili slike, pokoje melodije, Barbie crtanih filmova, kecelja… Tu je bilo i žutih krpa, šarolikih bombona, bijelih čarapa, prozirnih bikinija… Pogledajte ex-YU reklame koje su u ta vremena bile itekekao popularne. Kojih se vi reklama sjećate sa nostalgijom?

Tipi topi

Riječ je o legendarnoj reklami za krpe koje su mogle obrisati sve – naravno, sve osim obraza. Melodija korištena u izradi ove reklame baš podsjeća i oslikava muziku iz 80ih… zar ne?

Pipi

Ne, ne radi se o Pipi Dugoj Čarapi – nego reklami za gazirani sok. Spot je snimljenom početkom 1980ih na splitskim Bačvicama, a model je Splićanka Ana Sasso.

Čarape Udarnik

Možda nećete pronaći prave cipele, ali hoćete čarape! Korisnik koji je postavio reklamu na Youtube kanal, kaže da je dobila mitski status “po težini pronalaska”.

 

Reklama za grudnjak

Reklama za samoljepljivi brushalter, sa muzikom Gershon Kingsleya u pozadini. Nije preporučljivo da sadržaj gledaju odrasli iznad 60 godina – može ih srce izdati. :))

Radenska

U ovoj reklami pokazano je kako se ova mineralna voda sve od Vardara do Triglava trošila…. Spot je sniman na Rajcu, a mnogi koji je pamte, opisuju je kao “najjaču reklamu svih vremena”.

Sjećate se Zastave?

Reklama za Stojadina, automobila koji simbolizuje nova prijateljstva i stara vremena…odnosno Zastavu 101, auto u koje je sve moglo da stane…

I dok Zastavu vuče predivna melodija – nas vuku uspomene.

Pepermint

Svi su ga voljeli za vrijeme osamdesetih!

 

Kinder Lada

Sjećate se ove reklame?

Slatka tajna

Ove bombone su (bile) najbolje!

Eva

I za kraj… predstavljamo legendarnu reklamu za ribu Eva koju svi vole i danas..

 

 

NO COMMENTS