Rusi su krivi za loše vrijeme na Balkanu – koristili su rakete...

Rusi su krivi za loše vrijeme na Balkanu – koristili su rakete kako bi tjerali oblake prema nama

678
0
SHARE

SVJETSKO PRVENSTVo JE GLOBALNI SPORTSKI DOGAĐAJ KOJI DONOSI UZBUĐENJA NOGOMETNIM FANATICIMA ŠIROM SVIJETA, ZADALE SU I VELIKE GLAVOBOLJE ORGANIZATORIMA PO PITANJU OSIGURANJA.

Kako bi riješili sigurnost svig gledatelja, natjecatelja ali i organizatora, koristili su sve što je bilo u njihovoj moći.

Rusija je trenutno na visini zadatka, test koji je imala kada je ugostila lanjski kup konfederacija je bio odličan, tako su rekli iz krovne svjetske organizacije FIFA. Bila je i velika prijetnja terorizma, malo niža u odnosu na Englesku, Njemačku i Francusku, ali je za sada sve OK.

Prije četiri godine, Rusija je za vrijeme ZOI u Sočiju potrošila oko 1.2 miliona dolara na sigurnost, tada je bilo angažovano čak 70 hiljada ljudi. Na Mundijalu je brojka daleko nadmašila onu iz Sočija, pošto je 11 gradova domaćina, samo natjecanje traje duže, mjesec dana. I sami imidž nacije ovisi o tome kako će oni koji su zaduženi za sigurnost odraditi posao.

U Rusiji je sve spremno odavno kako ne bi bilo nešto po zlu. Vojska je u pripravnosti, ne bi trebalo niti jedno zlo da bude. Tu je sustav protuzračne odbrane, razarači.

Navodno, loše vrijeme na našim prostorima imamo baš za vrijeme svjetskog prvenstva iz razloga što Rusi raketama tjeraju oblake kako bi imali lijepo vrijeme za trajanje svjetskog prvenstva. Balkan dugo vremena nije imao ovakav dugi kišni period kojem se još uvijek ne nazire kraj.

Temperatura se drastično spustila, a kišu imamo skoro svakog dana, upravo otkad je i počelo svjetsko prvenstvo. Da li vi mislite da je ovo tačno ili je ovo samo još jedna medijska patka?

NO COMMENTS