Region se trese od njegovih riječi: Vojska Srbije je spremna, samo se...

Region se trese od njegovih riječi: Vojska Srbije je spremna, samo se čeka Vučićevo naređenje

390
0
SHARE

Uzdrmao sve odgovorom na pitanje šta će se desiti ako Vučić bude napadnut

Aleksandar Vulin, ministar odbrane, izjavio je da će Vojska Srbije poštovati odluke Aleksandra Vučića, vrhovnog komandanta i da će biti sprovedeno sve što on naredi.

-Na poziciji vrhovnog komandanta Vojske Srbije nalazi se predsjednik i bit će urađeno sve što on naredi. On može upotrebu vojske narediti i tako će i biti ukoliko dođe do toga. Ukoliko bude trebalo da se njegova bezbjednost osigura, vojska je spremna – izjavio je VUlin.

Na pitanje novinara kako će reagovati Srbija ukoliko bude Vučić napadnut, on je odgovorio vidno uznemiren:

-Nemojte molim vas to ni da me pitate. Molim vas nemojte. Znate šta bi rekao o tome. Neću to reći, ali znate vi kako bi vojska reagovala – izjavio je on.

Dodaje i da predsjednik Srbije izuzetnu hrabrost pokazuje, kao što je u Srebrenici pokazao, baš kao što je na svakom mjestu pokazao.

Što se tiče mišljenja javnosti o pripremi vojske i uvođenju obaveznog vojnog roka, ona su kao i očekivano podijeljena. S jedne strane, smatra se da bi Srbija trebala biti spremna za svaki slučaj i da mora imati spremnu vojsku koja bi mogla odbraniti domovinu i zaštitila one koji su nedužni i nemoćni.

S druge strane… mnogima ne prija vijest o mogućem uvođenju obaveznog vojnog roka, jer su mišljenja da to uzima nekome pola života i da troši dragocjeno vrijeme. A šta vi mislite? Da li se treba uvesti obavezan vojni rok, baš kao ranije ili nema potrebe za tim? Svoja nam mišljenja pišite u komentarima.

NO COMMENTS