Provjerite da li imate ovaj ožiljak na svom kažiprstu: Riječ je o...

Provjerite da li imate ovaj ožiljak na svom kažiprstu: Riječ je o bitnom tragu, evo šta je u pitanju

666
0
SHARE

Iako mnogi misle da su linije na našim dlanovima obična izmišljotina, te da su znakovi porijekla na našim prstima običan mit, mnogi se slažu da postoje neki pokazatelji koji se pokažu ispravnim u svakoj situaciji, bez obzira u kojem dijelu svijeta života. Bez obzira na to gdje ste rođeni, imate neki znak na svom kažiprstu, koji je svojstven skoro svakom stanovniku ove planete.

Novinar Oleg Kashin je jednom objavom na društvenoj mreži Twitter pokrenuo mnoge polemike oko ožiljka koji je uočio na svom prstu. Ubrzo su se javili i mnogi drugi muškarci, također sa spomenutim ožiljkom. Tek kada su odlučili zaključiti da je ožiljak svojstven samo muškom spolu, mnoge žene su ih ispravile, pokazivajući da i one imaju isti znak. Dok su se mnogi pitali da li je riječ o nekom genetičkom naslijeđu, oni racionalniji su se odlučili za objašnjenje da je ustvari to obična statistika.

Osobe kod kojih je ovaj ožiljak na lijevom kažiprstu, uglavnom su ljevaci, pa su se ožiljci pojavili tokom godina forsiranja ove ruke, a mogao je nastati prikom nezgode sa raznim alatima, nožem, čekićem ili možda čak i ogrebotina od sopstvenih noktiju. Ista situacija vrijedi ako ste dešnjak; velika je vjerovatnoća da ćete pronaći neke tragove na prstima desne ruke.

Osim tragova na rukama, česti su i tragovi na koljenima, u vidu bijelih pjega koje su tragovi povreda koje smo zadobili kao djeca. Mnogi ljudi također bolje vide jednim okom, nego onim drugim, što je posve normalna stvar, kako se mozak oslanja na to da sliku stvara većinom jedno oko, a drugo je tu da izoštri određene detalje.

NO COMMENTS