Prije 35 godina je proglašen krivim – NEVIN JE proveo pola života...

Prije 35 godina je proglašen krivim – NEVIN JE proveo pola života u zatvoru a kada je izašao URADIO je ovo

603
0
SHARE

Mnogo su jake osobe koje provedu u zatvoru toliki niz godina, a da ne ostane nikakvih psihičkih posljedica po njih. Zamislite da pola života provedete kako bi bilo. Život više nije isti, sve se promijenilo, sve se izgubilo. Za toliko godina života mnogi prijatelji ili članovi porodice i umru, niste bili niti u jednom bitnom trenutku za svoju porodicu kada je bilo nešto važno. Oni to sigurno nikada neće zaboraviti, taj trenutak kada niste bili tu s njima na najvažnijem danu.

 

 

Često ste i u društvu negativno okarakterisani. Vas inače grize nepravda ako ste optuženi za nešto što niste nikada učinili. Upravo jedna takva priča je današnja.

1982.godine čovjek po imenu Michael Hanline je optužen da je ubio čovjeka, a on nije mogoa da vjeruje, jer nije bio kriv. U zatvoru je zbog te greške proveo čak 35 godina. Uporno su iz organizacije Kalifornija projekt za nevinost da dokaže da nije krivac, ali nisu uspjevali. Nakon 35 godina, Hanline je konačno došao na slobodu.

U novembru prošle godine je izašao iz tog zatvora, a ovo je inače u historiji najduže nezaslužena kazna u zatvoru u Kaliforniji.

 

Image #: 33375001 Inmate Michael Hanline reads a statement after being released from Ventura County jail in Ventura, California November 24, 2014. Hanline, a California man who spent more than 30 years in prison for a 1978 murder was ordered released on Monday by a judge who overturned his conviction based on DNA analysis and investigative reports that were withheld from his defense. The California Innocence Project, which worked for 15 years to win Michael Hanline’s freedom, said the case represented the oldest conviction to be reversed in the state. REUTERS/Mario Anzuoni (UNITED STATES – Tags: CRIME LAW SOCIETY) REUTERS /MARIO ANZUONI /LANDOV

 

Kada je izašao iz zatvora, ono što je imao želju da uradi, to je da proba istu pljeskavicu koju je gledao na reklamama u zatvoru na TV-u.
Ne možete ni zamisliti taj njegov osjećaj kada je zagrizao i probao pljeskavicu. Ovo je bilo zaista fantastično, niko nije mogao da se ne nasmije i raznježi. U nastavku vam ostavljamo da pogledate ovaj video zapis, koji nas je sve očarao i ostavio bez teksta.

 

NO COMMENTS