PRAVA ZIMA SE OPET VRAĆA NA VELIKA VRATA: Ledeni talas sljedeće sedmice!...

PRAVA ZIMA SE OPET VRAĆA NA VELIKA VRATA: Ledeni talas sljedeće sedmice! EVO KAKVO NAS VRIJEME OČEKUJE U MARTU!

454
0
SHARE

U ranim jutarnjim satima će u Srbiji da bude slab mraz i magla, mjestimično će biti, a to će se zadržati do prije podne u nekim nižim predjelima, a tokom dana možete da očekujete da nema padavina, ali će biti jako oblačno. Pogotovo na jugoistoku možete očekivati slabi snijeg, tako su javili iz R H M Z.

Slab vjetar će duvati, a dolaziti će iz istočnih i južnih pravaca. Kada je riječ o temperaturi, tamo možete očekivati da bude od minus četiri do jedan stepen, dnevna se ipak kreće od četiri do osam stepeni.

 

 

Kada je riječ o Beogradu, nije tako ništa drugačije, pretežjno oblačno, neće biti ni padavina, imati ćete samo slabi istočni, ali i jugoistočni vjetar. A temperatura jutarnja će se kretati od 1, a dnevna će maksimalno da bude do 6 stepeni.

 

 

Za narednih sedam dana, ako je vjerovati meteorolozima, mogli biste u utorak očekivati susnježnicu i snijeg na sjeveru u zapadu, dok se u ostalim krajevima očekuje kiša.

Srijeda ne donosi ništa novo, u većina mjesta isto, ali postoji mogućnost da se poveća snježni pokrivač, formiranje se očekuje u centralnom i južnom dijelu.

Kada je riječ o Timočkoj Krajini, očekujte višu temperaturu, a ona će da bude uslovljena fenskim efektom, očekujte i veliku kišu. Četvrtak će donijeti prestanak padavina, dok na sjeverozapadu i zapadu će biti suho, ali će biti manji porast temperature.

KADA JE RIJEČ O MARTU, TAMO MOŽETE DA POČETKOM MJESECA OČEKUJETE HLADAN PERIOD, BITI ĆE JUTARNJI MRAZEVI ISPOD NULE, DOK SE PROSJEČNA MAKSIMALNA TEMPERATURA MOŽE OČEKIVATI OKO OSAM STEPENI U TOKU PRVE DVIJE NEDJELJE.

Nakon toga, kišni period nas očekuje.

 

NO COMMENTS