Poslije sudara na parkingu, ostavila je pismo koje je ostavilo mnoge bez...

Poslije sudara na parkingu, ostavila je pismo koje je ostavilo mnoge bez teksta

330
0
SHARE

Sigurno ste se i vi nekada kao vozač našli u situaciji da ste nekome sasvim slučajno oštetili automobil, ili se vama desilo da to neko drugi uradi. Rijetko ko na pošten način se ponese kada se nešto takvo desi, rijetko ko će i priznati grešku, većina pobjegne istog momenta, odnosno pobjegne s mjesta nezgode, pazeći da ih ne opazi niko više.

Svjedoka nema, od plaćanja kazne i štete se možete izvući, mora se priznati kako je to jako pogrešno uraditi. Poštenih ljudi i dalje postoji, a najbolji dokaz je i ovaj postupak koji je uradio jedan čovjek koji dolazi iz Novog Sada, on je žurio svoje račune platiti, a ovaj Novosađanin je sasvim slučajno okrznuo nečiji automobil, a budući da je bio u žurbi, on nije uspio na telefon da dobije policiju, odlučio je da uradi nešto što bi malo ko drugi radio na njegovom mjestu.

Tako je ovaj čovjek na automobilu ostavio zakačen papir, na njemu je napisao i poruku vlasniku, a to se potom ogromnom brzinom proširilo društvenim mrežama. Svoj broj telefona je ostavio ovaj savjesni građanin, koji je napisao kako je imao užasan dan, jurio je da plati neke račune.

On je u svoj toj frci u kojoj se našao oštetio automobil, a kako nije mogao da dobije policiju pošto ih je tri puta zvao, on je odlučio da se izvini i ostavi poruku vlasniku automobila, da bi mogao da ga kontaktira, i da se mogu dogovoriti oko nastale štete. Postupak koji je on uradio je sve ljude na društvenim mrežama oduševio, probudio je nadu u čovječanstvu kako postoje i dan danas savjesni i pošteni ljudi.

NO COMMENTS