Porodici Milojković oduzeli tek rođenu bebu jer im je u kući promaja...

Porodici Milojković oduzeli tek rođenu bebu jer im je u kući promaja – svaku njegovu pelenu zalivamo suzama

424
0
SHARE

Kada im je socijalna radnica rekla da nema beba adekvatne uslove u ovoj staroj i seoskoj kući u kojoj je inače odraslo pet generacija Milojkovića, rekla im je da će morati im oduzeti bebu.

Gorica Milojković koja ima 22 godina je ostala bez svoje bebe, imala je samo 22 dana onda, dolaze iz sela Velika Ivanča. Centar za socijalni rad je smatrao da porodica Milojković nije u stanju da obezbijedi humane uslove.

Odmah su krenule priče kako je moguće da neko uzme bebu majci koja ju je dojila. Teško je, svaku pelenu zalijem suzom, rekla je Goričina majka Verka koja je plakala dok je pričala. Devetku je dobio na rođenju, mnogo stvari su posudili, nešto su kupili, snašli su se da obezbijede uslove za dijete.

 

 

Čak pet generacija je tu odraslo, a socijalna radnica dođe i kaže da nema tu adekvatnih uslova. Došli su i rekli odmah da osjećaju da puše sa vrata, i sa prozora, iako uplakana Gorica kaže da ne puše, da lažu. U još gorim uslovima je svoju djecu gajila priča Verka, majka Gorice. Niko joj nije nikad oduzeo i svi su živi.

 

 

Verka kaže da je dvije šoljice mlijeka i šoljicu vode davala, nije imala više. Sada postoje bolji uslovi, tu su laminati, grijanje, kreme i losioni i opet nema djeteta. To je ono što teško pada Gorici i svima u kući. Porodica Milojković tvrdi da je ovo zato što ima određene smetnje u razvoju Gorica i da je zato oduzeto dijete. Uglavno, vidjeti ćemo šta će se dešavati u nastavku.

 

NO COMMENTS