Pijani vozač jurio strahovitom brzinom i nije se htio zaustaviti – onda...

Pijani vozač jurio strahovitom brzinom i nije se htio zaustaviti – onda je policajac OVO uradio!

501
0
SHARE

Čini se da nikad neću shvatiti zašto još uvijek dopuštamo ljudima koji popiju “koju čašicu više” da u takvom stanju voze. Pogotovo ako niko nije sa njima! Zamislite samo šta se može desiti – ili će sebi naškoditi, drugima – ili i sebi i drugima!

Hiljade ljudi svake godine izgubi život u saobraćajnim nesrećama kojima je uzrok vožnja pod utjecajem alkohola, a samo u Velikoj Britaniji u periodu od 1979 i 2014. godine je u takvim slučajevima preminulo u prosjeku 940 ljudi.

U drugim državama je situacija slična, a u nekim još i gora, te je zato izuzetno važno sve one koji obavljaju svoj posao i rade na tome da održe sigurnost na ulicama, poštovati i cijeniti.

Kad su obavijestili policiju u Estoniji da ulicom vozi pijani vozač, reagovali su odmah. Poslali su policajce da zaustave voze koje je vozilo manijačkom brzinom, ali kad se on odbio zaustaviti na znak policajaca, morali su staviti bodljikavu traku.

Policajci su čekali na dijelu ceste za koji su očekivali da će ubrzo proći tim putem. I prošao je – a prije toga je policajac hrabro stao pred auto i bacio traku.

Cijeli događaj je zabilježen kamerom u policijskom autu – a fotografije su se ubrzo proširile internetom!

Poslije incidenta, iz policije su objavili da je muškarac uhapšen, te da nije samo bio pijan, nego i pozitivan na kanabis.

Pogledajte trenutak u kojem je policajac hrabro reagovao dok je na cesti auto ubrzavalo.

Upravo zbog njihove hrabrosti, spremnosti da reaguju i njihovog brzog razmišljanja, te raznih drugih aspekata koje nismo spomenuli, policija širom svijeta zaslužuje više osoblja i bolju platu.

Ko bi drugi stavio svoj život pod rizik da ovog vozača zaustavi?

Neki korisnici su pisali da je ovaj potez ipak bio običan i da to uopšte nije bilo značajno. Šta vi mislite o ovome – je li ovaj potez za pohvalu?

NO COMMENTS