Ovo tjera na povraćanje: Zbog čega svekar mora da spava sa snahom...

Ovo tjera na povraćanje: Zbog čega svekar mora da spava sa snahom u Srbiji, a to nije grijeh

591
0
SHARE

SIGURNO SE I VI SAMI ZGROZITE KADA VIDITE JEDNU MLADU DJEVOJKU SA NEKIM STARCEM. ONO ŠTO ĆETE SAZNATI OVDJE ĆE VAS JOŠ VIŠE ZGROZITI.

Od južnih Slovena je naslijeđeno Snohačenje, a postojalo je od 1878. godine, pa sve do povlačenja otomanskog carstva sa Balkana 1912. godine. Međutim, smatra se da je tek krajem drugog svjetskog rata potpuno iskorijenjeno.

Sa koljena na koljeno se prenosilo, taj neobični seksualni običaj je postojao i bio je rasprostranjen u području Pomoravlja, tako i u vranjskom području. Sa koljena na koljeno se prenosilo, a snohačenje je utemeljeno ženidbom maloljetnog dječaka koji je bio nesposoban da ima seksualne odnose sa odraslom djevojkom. U Pomoravlju bi u tom slučaju otac djeteta obavljao te bračne dužnosti sa snahom sve dok sin ne bi postao sposoban da obavlja sve što treba muž raditi, odnosno dok nije sazrio polno.

Sve društvene klase su praktikovale ovo, od onih najnižih staleža do najviših. Nerijetko se dešavalo da snajka sa svekrom ostane trudna, a kako je ovo bizaran običaj, snohočanje niko nije smatrao hrijehom, čak ni mladi muškarci koji nisu imali problem da njihove žene spavaju sa njihovim očevima. Oni su bili ti koji su ovaj običaj ponavljali kada odrastu i kada dobiju sina kojeg su spremni oženiti.

Ovo su mnogo bizarne stvari koje se dešavaju, ne samo u Srbiji nego i u okolini. da li je danas skroz iskorijenjeno, ne znamo, a da ne mislite da smo izmislili vijest, možete da pogledajte i vijest koju je prije par godina objavio srbijanski telegraf.rs gdje je pojašnjeno sve o ovome

http://www.telegraf.rs/vesti/1315249-bizarni-svadbeni-i-bracni-obicaji-u-srbiji-ko-su-tobelije-a-sta-je-snohacenje-i-sororat-foto

NO COMMENTS