Ovo je žena koja je ukrala bebu u Sarajevu – svom suprugu...

Ovo je žena koja je ukrala bebu u Sarajevu – svom suprugu je lagala da je trudna, mjesecima je ovo planirala

474
0
SHARE

RADI SE O 28-GODIŠNJOJ ŽENI PO IMENU MERHUNISA DEDIĆ KOJA DOLAZI IZ JEDNOG MALOG SELA GODUŠA KOJE SE NALAZI U BLIZINI GRADA VISOKOM U ZENIČKO-DOBOJSKOM KANTONU. ONA JE OSUMNJIČENA ZA OTMICU, ODNOSNO OPTUŽENA JE ZA KRIVIČNO DJELO ODUZIMANJE DJETETA, PA ĆE SADA BITI PREDATA SARAJEVSKOM TUŽILAŠTVU POSLIJE SASLUŠANJA U POLICIJI.

Ona je ukrala dijete u četvrtak ujutru, majci Lejli Ismailovskoj koja dolazi iz Hadžića je na prevaru uzela dijete, ali iste noći su uspjeli vratiti.

Namjerno se debljala kako bi mogla ići na kontrole. Saznajemo da je ona izgubila dečka, odnosno on je poginuo u nesreći, a ova natprosječno inteligentna djevojka se odlučila udati za drugog muškarca iz Visokog. Ona je njemu slagala kako se nalazi u drugom stanju još u augustu prošle godine, kada je bilo ljetovanje, iako to nije bila istina, ona je počela da kuje plan kako da supruga zavara.

Ona je od doktora tražila potvrdu da joj izdaju kako je izgubila bebu, ali kako to nije dobila, ona se morala domoći tuđeg djeteta, da bi mogla potkrijepiti svoju laž o trudnoći.

Namjerno se debljala, a povremeno je suprugu govorila kako ide na kontrolu u Opću bolnica koja se nalazi u sarajevu, a tamo je vjerovatno i upoznala Lejlu Ismailovski. Rekla bi nekada suprugu da su doktori zadovoljni kako njena trudnoća napreduje, a nekada bi i neki problem izmislila.

Ona je pokušala od druge porodice ukrasti novorođenče i to prije krađe djeteta od Ismailovske, ali je odustala jer je kuća bila puna, pa nije mogla svoju namjeru realizovati. Odlučila je poslije toga petog jula da od Lejle iz Hadžića ukrade novorođenče. Ona je prethodno iznajmila bijelu Škodu Fabiju u jednoj ren-a-car kući, a Lejlu je nazvala da mora bebu donijeti u Opću bolnicu, jer neki nalazi nisu u redu, i da mora da prijavi bebu u opštinu.

NO COMMENTS