Ovo je rekao ubojica John Lennona samo 6 sati prije njegove smrti...

Ovo je rekao ubojica John Lennona samo 6 sati prije njegove smrti – značenje niko nije slutio!

386
0
SHARE

Iznenadna smrt bivšeg člana Beatlesa Johna Lennona, gitarista i slavnog pjevača, nebrojene milione ljudi je šokirala.

Ubojstvo se desilo mjesec dana nakon povratka na glazbenu scenu uz album Double Fantasy. Lennona je ustrijelio 25-godišnji zaštitar Mark David Chapman 8.decembra 1980. godine.

Svjetska javnost još više je bila iznenađena zbog Chapmanovog motiva koji je utjecao na to da izvrši ubojstvo – Mark je tvrdio da je Lennona ubio samo zato jer se želio proslaviti, a automatski ubojica toliko slavne osobe i sam postaje slavnim.

Već prije ubojstva je Chapman kao mentalno labilan zabilježen, a poslije su mu dijagnosticirali paranoidnu shizofreniju.

Mnogi tvrde da je Lennonovog zaštitara Chapmana razljutila i izjava Johna da je grupa Beatlesa “popularnija od Isusa” i da je to bio pravi razlog što se odlučio na ubojstvo.

Posljednja fotografija se u javnosti uskoro pojavila na kojoj je Lennon živ, a na njoj je prikazana scena na kojoj nije neobično ništa naoko: Lennon jednom fanu daje autogram, na omotu albuma koji je posljednjeg objavio. Fotografija je samo 6 sati pred ubojstvo snimljena, a fan na fotografiji je upravo Mark David Chapman.

Paul Goresh, njegov prijatelj je autor fotografije i sasvim je slučajno uslikao Chapmana. Poslije snimanja je Lennon sjeo u svoje auto i odvezao se, a Chapman je iza obližnje stražarske kućice stavio album s potpisom i ukazao na to svima prisutnima.

Nakon što su ga pitali zašto je to uradio, rekao je: Pokazujem vam samo gdje je. Poslije ćete željeti da znate gdje je on.

Značenje tih riječi niko nije slutio. Te noći je Lennon ubijen na skoro istom mjestu gdje je snimljen posljednji put.

Ovakvi događaji nas samo podsjećaju da o značenjima riječi razmišljamo više nego što to radimo, i da ih ne uzimamo zdrao za gotovo.. posebno jer se mogu desiti ovakve stvari, a u današnjem svijetu su još češće.

NO COMMENTS