Ovaj čovek je sakupljao novčiće od 1970. godine! Kad ih je odnio...

Ovaj čovek je sakupljao novčiće od 1970. godine! Kad ih je odnio u banku, zamalo da dobije INFARKT!

721
0
SHARE

Skoro prije nekih 45 godina, jedan muškarac se odlučio za jedan neobičan hobi koji je radio. On se zove Ota Anders, a njemu je pala na pamet ideja da skuplja novac. Ne bilo kakav, nego kovani novac, koji je ostajao od kusura i odlučio je spontano da počne puniti plastične balone. Napunio ih je relativno brzo, i kada je vidio da mu je postalo strast, nastavio je ozbiljnije.

Rekao je odmah da ne planira da stane, dokle god ne bude napunio barem pet. On se nije mogao nikako zaustaviti na tih pet. Kad god bi vidio negdje kovani novac, odmah bi stavio u plastični galon. Odnosno u svoju kasu, koja je bila upravo taj galon.

 

 

On nije imao uopšte namjeru da stane sa skupljanjem novca. Rekao je da ne planira da stane uopšte, nije odustao dok nije napunio svih 15. Jednog dana, nakon svih tih decenija skupljanja novca je odlučio da ode u banku sa tom ušteđevinom.

Sigurno nije očekivao da će jednog dana ići da podigne taj novac. Krivi su bili zdrastveni problemi koje je imao, ali je imao i problema sa osiguranjem. Zato se odlučio na taj korak.

 

 

Odlučio je sve to da podmiri sa svojim nocvcem. Došao je u banku, a svima je bilo muka kada su vidjeli šta on nosi sa sobom. Banka se zaprepastila, odnosno službenici njeni. Jer su odmah znali da im je potrebno zaista mnogo vremena da sve ovo prebroje. Izdvojili su ga po strani i rekli da sačeka tehničkog direktora.

Cifra koja je bila u tim galonima je oko 5.236 dolara, a zanimljivo je da je imao jedan primjerak kovanice koji je tražen kod kolekcionara i koji vrijedi čak dva miliona dolara. On je zaista se obogatio ovdje, jedna nevjerovatna priča koja je obišla cijeli svijet. Na kraju se naplanirano obogatio, a rekao je da će odustati od hobija skupljanja novca, jer mu je dosadilo.

 

NO COMMENTS