Ova žena više od godinu dana nije upotrebljavala nikakve preparate za njegu...

Ova žena više od godinu dana nije upotrebljavala nikakve preparate za njegu lica: Sada je odlučila da podijeli svoje iskustvo i da ispriča šta joj se dogodilo sa licem

386
0
SHARE

Da li ste ikada pomislili šta bi se desilo sa vašom kožom da ne koristite razne kreme kojima inače njegujete svoju kožu.

Eksperiment koji je uradila Amerikanka Melisa, a kojeg je sprovodila godinu dana je dao neke rezultate koje je ona poželjela da podjeli sa svima, pa je njena ispovijest počela na način da je svima objasnila da sve što je radila tokom te godine dana je da se umivala hladnom vodom i samo ponekad da je prala lice sa čajem od kamilice. Melisa kaže da joj se već nakon prvih dva mjeseca koža skroz očistila, tako da je mislila da je to najbolja odluka koju je napravila, da bi par sedmica kasnije počela da otkriva nove bore oko usana i očiju.

Shvatila je da koža ipak sa ovim novim tretmanom nema dovoljno hidratacije, jer je koža navikla na mnoge kreme i losione, pa su se zbog toga i pojavile nove bore

Međutim, Melisa je nastavila eksperiment, da bi se malo kasnije pojavili novi problemi u vidu veoma suhe kože koja ju je non- stop svrbila. Svrabež je znao povremeno biti neizdržljiv, a i koža na licu joj se počela perutati. Na kraju eksperimenta je otišla kod svoga dermatologa koji joj je i objasnio šta joj se sve dogodilo.

On joj je rekao da je za sve kriva hidratacija, odnosno njen nedostatak. Zbog toga su joj nastale bore, koje je on ocijenio kao prijevremene, koža postala opuštena i vrlo iritirana zbog isušenosti.


Mitiseri i bubuljice su se pojavili zbog izostanka losiona za čišćenje, a i rekao joj je da samo voda nije dovoljna za uklanjanje nečistoća sa kože.

Srećom, obradovao ju je da sve nije izgubljeno i da će njena koža s vremenom povratiti svoju elastičnost i vlažnost ali samo uz pravilnu njegu

Preporučio joj je prirodne proizvode koji se prave u apotekama i prirodna ulja, poput kokosovog.

Na žalost, bore koje su joj se pojavile nije uspjela da obriše, pa je zbog toga i podijelila svoje iskustvo sa svima ostalima.

NO COMMENTS