One su bile NAJLJEPŠE ŽENE NA SVIJETU – a ni danas im...

One su bile NAJLJEPŠE ŽENE NA SVIJETU – a ni danas im nema ravne!

659
0
SHARE

Edvardijansko doba možda se čini kao da je od tad prošlo mnogo vremena. Ali, dok se trendovi mijenjaju, žene koje su se smatrale najljepšim ženama u to doba, i dalje su zadivljujuće!

Baš kao i kralj Edward VII koji je bio poznat po svojoj ljubavi prema luksuzu, pijankama i ljubavnicama, Edvardijansko doba je zapamćeno po modernoj popularnoj zabavi.

Nažalost, Edvardijansko doba nije išlo u korist ženama, kojima nije bilo dozvoljeno da glasaju. Međutim, u to doba bile su neke čudesne, prelijepe žene koje su ostavile svoj trag tokom tog kratkog perioda. Ovih 8 žena smatralo se najljepšim na svijetu!

1. Florence Evilyn Nesbit:

Rođena 1884. ova glumica, model umjetnika i učesnica vodvilja iz malog gradića u Pittsburghu, bila je povezana sa suđenjem za ubojstvo. Njen muž ubio je arhitektu koji je napastvovao dok je imala 14. Uradio sam to jer je uništio moju ženu, rekao je.

2. Aida Overton Walker:

Poznata i kao Kraljica hoda (nagrada Južne Amerike u kasnom 19.stoljeću za hod koja je uključivala tortu) ova koreografkinja, pjevačica i zabavljačica, možda je bila najpoznatija po plesu zvanom Salome, koji je izvela 1912.

3. Ethel Clayton:

Najpoznatija po filmu Justified iz 1909.godine – ali karijera joj je krenula nizbrdo sa izumom “talkija”

4. Ethel Warwick:

Započela svoju karijeru kao nagi model za umjetnika James McNeill Whistlera. Kasnije je postala popularna glumica.

5. Maude Fealy:

Rođena u Tennesseeju 1881., postala je dio kompanije vodiča 1917. a kasnije je postala i čuveni dramski pisac.

6. Marie Doro:

Rođena 1882., glumica koja je postala najpopularnija u toj eri otkad je producent Charles Frohman prvi otkrio. Osim njene ljepote, Doro je bila poznata i po svom odličnom smislu za humor.

7. Gladys Cooper:

Ova glumica rođena 1888. u Engleskoj bila je uspješna u prvoj polovici 20. stoljeća. Čak je tri puta bila nominirana za Akademsku nagradu.

8. Lily Elsie:

Kratko nakon svog rođenja 1886., Elsie je počela glumiti kao dijete prije nego je počela jedna od najpoznatijih ličnosti u edvardijanskim muzičkim komedijama.

Naravno, iako su ove žene prelijepe, ne zaboravimo su imale i mnogo više od ljepote. Ne bi postale tako popularne da nisu imale i nenadmašne talente!

NO COMMENTS