Ona je na EUROSONGU stajala iza Marije Šerifović – najpopularnija je na...

Ona je na EUROSONGU stajala iza Marije Šerifović – najpopularnija je na BALKANU danas, a teško ćete pogoditi o kome je riječ

771
0
SHARE

KADA GLEDATE IZ DANAŠNJE PERSPEKTIVE, TEŠKO JE NEKAKO ZAMISLITI DA JE ONA NEKADA BILA PRATEĆI VOKAL, ODNOSNO DA JE BILA I ONA DIO TIMA KOJI JE POBIJEDIO NA EUROSONGU PRIJE 11 GODINA, KADA JE NAŠOJ MARIJI ŠERIFOVIĆ BILA PRATEĆI VOKAL.

Bila je to 2007.godina kada je u finskom Helsinkiju, Marija Šerifović sa pjesmom Molitva pobijedila na Eurosongu. Jedna od pratećih vokala je bila i IVANA SELAKOV; koja danas važi za jednu od najboljih pop pjevačica kada je u pitanju region.

Ivana je od tada doživjela procvat karijere, počela je da reda hitove za hitove. Danas spada među najpopularnijim pjevačicama na estradi. Malo zvuči nemoguće da pjevačica sa ovakvim glasovnim mogućnostima bude samo prateći vokal.

Sigurno se i ne sjećate ko je sve bio prateći vokal Mariji Šerifović, sigurno nikada ne biste ni pomislili na Ivanu Selakov, sigurno nikada niste obraćali pažnju na to. U sastavu je bila sa Beauty Queens, stajala je na sceni tada iza Marije Šerifović.

Možemo da kažemo kako je i njena karijera počela na taj način u to vrijeme, iako je puno ranije počela da pjeva. Učestvovala je i u Zvezdama Granda gdje je ispala zbog nedovoljnog broja glasova.

Je li vam sada poznat lik ili nije? Možete li se sjetiti sada Ivane Selakov koja se nije mnogo mijenjala do danas. Ivana je sada pjevačica koja je izgradila ime.

Niže hit za hitom, a jedan od posljednjih njenih hitova je PROMUKLA DO BOLA, inače, prije toga je snimila i veliki hit sa Mirzom Selimović, pjesmu DA SE OPET RODIM koji su obradili na pop način, obzirom da je već ranije snimio i SINAN SAKIĆ ali u narodnonjačkom fazonu.

 

NO COMMENTS