Ogrebotine sa vaših mobilnih telefona možete i sami ukloniti: Ne bacajte novac,...

Ogrebotine sa vaših mobilnih telefona možete i sami ukloniti: Ne bacajte novac, evo kako ćete to učiniti

463
0
SHARE

U dobu pametnih telefona, postoji jedna mana koje se proizvođači smartphonea još nisu uspjeli riješiti. Riječ je o jako osjetljivim ekranima, koji su podložni oštećenjima, kao i to što se lako razbiju pri ispadanju. Ipak, ako vam je display još uvijek funkcionalan, ne bacajte novac na kupovinu novih telefona. Danas vam donosimo načine na koji ovakve ogrebotine možete ukloniti sa svojih ekrana.

Na početku, ono što vam je potrebno jeste bezbojni lak. Premažite svaku ogrebotinu na vašem ekranu. Nakon toga, kada se lak potpuno osuši, finom šmirglom odstranite svaki višak laka. Osim ovoga, možete iskoristiti vazelin ili ulje od povrća. Ako premažete ekran ovim sredstvima, on će se potpuno sijati i izgledati kao da je potpuno nov. Ono što je bitno, jeste da sa ova dva preparata ne pretjerujete, kako je riječ o tečnim materijama, koje mogu škoditi vašem zvučniku ili mikrofonu.

Ako se na vašem ekranu nalazi više manjih ogrebotina, koje su nastale manjim nezgodama, možete iskoristiti gumicu za brisanje, koja će vam pomoći u ovakvim situacijama. Također, mnogi koriste i sredstvo za poliranje staklenih površina, pogotovo ako je ekran zaista staklen, a ne plastičan.

Miješanjem sode bikarbone i paste za zube dobit ćete smjesu koju slobodno možete nanijeti na vaš mobitel sa mikrofiberskom krpom. Kada ogrebotina nestane, obrišite pastu sa telefona. Bitno je da koristite čiste krpe ili vatu za nanošenje ovih sredstava, kako ne biste dodatno oštetili svoje mobitele tako što bi u krpu zalutao komadić nečega što bi isparalo ekran telefona. Tako da, idući put kada oštetite ekran, prije nego zamijenite stari za neki noviji, isprobajte ove trikove.

mobile touch screen is broken, mobile display damage from height drop, mobile user is not careful,

NO COMMENTS