ODMAH IZBACITE OVE STVARI IZ KUĆE – privlače negativnu energiju i nesreću!

ODMAH IZBACITE OVE STVARI IZ KUĆE – privlače negativnu energiju i nesreću!

2548
0
SHARE

Svakodnevno nosimo sa sobom mnoge loše navike i svakodnevni životni teret zbog kojih se prazno osjećamo, neispunjeno i nesrećno.

Da bismo zadržali pozitivnu energiju koju trebamo ukoliko želimo ostati srećni, trebamo napraviti u životu neke male promjene. Postoje neke stvari u kući koje prosto privlače lošu energiju, a da to i ne znate…

Prema Feng Shui filozofiji, određene stvari koje se nalaze u našoj kući, mogu dozvati negativnu energiju, i istovremeno pozitivnu blokirati. Upravo zato trebate što prije da se takvih predmeta riješite.

Tri su stvari koje većina ljudi drži u kući, a koje trebate što prije izbaciti – ukoliko želite da se riješite negativne energije, i da poboljšate porodične odnose, te privučete veselje i sreću, kako u privatnom, tako i u finansijskom planu.

Evo čega se trebate riješiti:

Suho cvijeće

Biljke predstavljaju simbol napretka i rasta, pa stoga uvele biljke ili osušeno cvijeće prema Feng šui tradiciji, trebate odmah iz doma izbaciti. Uvelo i staro cvijeće simbolizuje stagniranje i ne dozvoljava u bilo kojem smjeru napredak. Stoga odmah trebate izbaciti stari buketić koji brižljivo čuvate i izaberite novi koji će vaš prostor u kojem boravite – dosta osvježiti.

Slomljeni predmeti

 

Filozofija Feng Šuija kaže da nefunkcionalni i slomljeni predmeti mogu da se vremenom počnu manifestovati na negativan način. Puno je bolje da vam bude prazan prostor, nego da držite u domu nefunkcionalne i slomljene predmete – tako tvrde stručnjaci za feng šui.

Pokloni koje ne želite

Iako imamo vjerovatno pozitivne i dobre namjere, mnogi od nas sigurno su dobili neželjeni poklon bar jednom u životu. Iako možete cijeniti gest, ukoliko budete u domu držali neželjeni predmet, to će uveliko imati utjecaj na vašu sreću i mir.

Takve predmete možete i pokloniti nekoj drugoj osobi, ne morate ih baš baciti u kantu za smeće – drugi neko će se možda jako obradovati tom poklonu!

NO COMMENTS