NIKO OVO NIJE PRIMIJETIO: Evo kako su princeza Dijana i princ Čarls...

NIKO OVO NIJE PRIMIJETIO: Evo kako su princeza Dijana i princ Čarls OBMANJIVALI javnost!

890
0
SHARE

Slavnim ličnostima obmanjivanje javnosti nije stran pojam, a očigledno ni uglednim pripadnicima kraljevske porodice.

Na Twitteru se prije par dana pojavila veoma stara poštanska marka s prikazom Dijane i princa Čarlsa iz zemlje Ujednjenog kraljevstva, 1981. godine. Iako nije neobičan motiv na markicama članova kraljevske porodice, u najmanju ruku je čudna fotografija mladog bračnog para, odnosno praksa monarhije.

Fotografija na prvu doima beznačajno onima koji nisu upućeni – na slici zaljubljeni par pozira u zagrljaju za mase.

Ali, očito je da se želio postići dojam krhkosti pojave princeze Dijane ovom fotografijom, kao i kraljevska veličina princa Čarlsa. Pitate se kako?

Pa, iste su visine oboje bili, a princ Čarls je najmanje za glavu na fotografiji viši od svoje ljepše polovice.

Nije to jedini takav prikaz i dokazuje namjerno obmanjivanje, prije svega beskorisnog, bezrazložnog i smiješnog – a takvo mišljenje dijele mnogi. Da li je princ Čarls obuvao štikle ili se radi o seksizmu – gdje je tu caka?

Jer – i princeza Dijana i princ Čarls bili su u potpunosti iste visine – tačno su imali 178 centimetara. Naravno se to u Dijaninu korist mijenjalo ukoliko bi ona pete nosila, ali nikad to čovjek ne bi pogodio da je njihove samo portrete vidio.

Koliko je zato nesiguran bio Čarls, svjedoči i činjenica da se poznata princeza najčešće za balerinke odlučivala za vrijeme braka i pojavljivanja s njim.

Omiljene štikle mogla je nositi tek nako nrazvoda, bez grižnje savjesti.

 

A fotografija ispod pokazuje i malo realističnije stanje:

Šta vi mislite o svemu ovome? Da li je ovo zaista bio neki seksistički potez, da li je princ Čarls bio nesiguran u sebe zbog svoje visine i toga kako će ga javnost vidjeti u svojim očima ako se ne izdvaja po visini od princeze – ili je to bila puka slučajnost?

Pišite nam svoja mišljenja u komentarima – vrlo rado ih čitamo!

 

NO COMMENTS