Nakon 4 decenije karijere, Lepa Brena potpuno razočarana: doživjela sam da i...

Nakon 4 decenije karijere, Lepa Brena potpuno razočarana: doživjela sam da i to vidim u 58.godini

611
0
SHARE

FAHRETA ŽIVOJINOVIĆ, KOJA JE SVIMA NAMA POZNATIJA KAO LEPA BRENA JE SIGURNO MEĐU NAJPOPULARNJIM PJEVAČIMA NA ESTRADI NA PROSTORU BIVŠE JUGOSLAVIJE, A SVE UPUĆUJE DA ĆE SE OVO DO KRAJA SVOG ŽIVOTA ZADRŽATI. SIGURNO JUGOSLAVIJA NIKADA NEĆE IMATI ZVIJEZDU KAO ŠTO JE TO ONA.

Lepa Brena je razvila uspješnu karijeru i kao talent menadžer, ona radi u okviru Grand produkcije koja zajedno sa Sašom Popovićem drži ovu muzičku produkciju. Ona se rodila 1960.godine u Tuzli, ali je svoje djetinstvo provela u neposrednoj blizini, u Brčkom odakle su i njeni roditelji, nakon toga, otišla je u Beograd gdje je nastavila svoju karijeru, koja traje negdje od 1980.godine.

Nedavno je nastupala u Jagodini, tačnije u subotu navečer, svoje pjevačko umijeće je opravdala sa izvještajima sa lica mjesta, a mnogi Jagodinci su itekako imali razlog za veselje. Pričala je Lepa Brena i sa novinarima, pa se posvetila u potpunosti gdje se dotakla i teme o popularnosti današnjih pjevača kao i njihovog “talenta”.

Lepa Brena je mnogo razočarana onim što vidi, pa je rekla sljedeće:

Kazala je kako su preko računa dobijali zaradu od prodanih ploča, kvartalno je to išlo. Znalo se koliko i kome šta ide, a danas imaju neki pjevači koji imaju za neku pjesmu oko 20 miliona pregleda na Youtube, a ona ne zna gdje pjevaju ti ljudi uopšte, na kraju i da li imaju kome pjevati, ukoliko ne mogu uživo da pjevaju, to je apsolutno ništa.

Voljela i da može svoju muziku negdje pustiti, da sve četiri u vis digne i ne radi ništa, ali ne ide to tako, kazala je Brena.

Slažu se mnogi s njom, korisnici u komentarima izražavaju i razočarenje u današnje pjevače, obzirom da se koristi u velikoj mjeri autotune muzike, pjesme su jako nekvalitetne, a tekstovi su banalni.

NO COMMENTS