Na tijelu postoji dugme za pražnjenje: Ovdje se nalazi, a rješava probleme...

Na tijelu postoji dugme za pražnjenje: Ovdje se nalazi, a rješava probleme zatvora odmah

382
0
SHARE

JEDNA OD POSLJEDICA SAVREMENOG ŽIVOTA JE SVAKAKO KONSTIPACIJA, SVE NA BRZINU I U HODU JEDEMO. ONO ŠTO NAS MNOGO UNIŠTAVA TO JE DA SE NE UNOSI DOVOLJNA KOLIČINA VLAKANA. I PORED SVIH NEDOSTATAKA VLAKANA, NAJČEŠĆI UZROCI ZATVORA MOGU BITI PREMALO VODE, STALNI STRESA, NISMO DOVOLJNO FIZIČKI AKTIVNI, ANKSIOZNOST ILI STALNA PROMJENA U NAŠOJ ISHRANI.

Iz centra za Akupresuru dolazi Džon Kirkvud, koji je rekao kako u čovječijem tijelu postoji jednostavno rješenje za ovo, naziva ga on i dugmetom za veliku nuždu.

Mnogo je korisna ova tačka na stomaka, pogotovo ako imate probleme sa abdomenom, ili da imate neki urogenitalni problem, menstrualni ili reproduktivni ili kojim slučajem problem probavne prirode. Masaža tog dijela stomaka pomaže kod dijareje, ali i za konstipaciju, kaže ovaj stručnjak. Dugme je tačka koja se na neka dva prsta širine nalazi ispod pupka.

Vi nju trebate da je stisnete snažno, ne toliko da vas boli, ukoliko osjetite bol, smanjite pritisak da ponovo nježno masirajte taj dio tako što ćete postepeno pojačavati pritisak.

Kaže kako se obično savjetuje da se nakon desetak sekundi pokuša obaviti potreba za toaletom. Ukoliko ne dođe do toga, on savjetuje da se nastavi masirati dalje u naredna tri minuta. Ako ni nakon pet minuta ne osjetite potrebu za toaletom, pokušajte kasnije to uraditi.

Biti će sigurno nekom od pomoći to, najvažnije je da nikome ne škodi. Nije ni čudo što su ljudi oduševljeni ovom novom tehnikom.

Kako biste poboljšali pražnjenje, vi trebate da činite sljedeće: ritam pražnjenja (vršenje velike nužde) održavajte svaki drugi dan. Dobro izbalansiranu hranu trebate jesti koja je bogata vlaknima i voćem, nastojte i da tokom obavljanja velike nužde budete neometani. Udobno se smjestite, pazite da vas ništa ne žulja. Na odmet nisu ni određene vježbe za stimulaciju pražnjenja debelog crijeva.

NO COMMENTS