Na posao noše flašu da bi mogli malu nuždu vršiti – tako...

Na posao noše flašu da bi mogli malu nuždu vršiti – tako izgleda kada radite za trenutno najbogatijeg čovjeka na svijetu

461
0
SHARE

DŽEJMS BLADVORT JE POPULARNI NOVINAR, KOJI JE ODLUČIO ZARAD SVOJE POTREBE ISTRAŽIVANJA ZA KNJIGU O LOŠE PLAĆENIM POSLOVIMA U VELIKOJ BRITANIJI DA SE ZAPOSLI U AMAZONOVOM SKLADIŠTU U STAFORDŠIRU.

Džef Bezos je trenutno najbogatiji čovjek na svijetu. On je smijenio legendarnog Bila Gejtsa prošle godine sa čela, a njegovo bogatstvo se sada procjenjuje na preko 120 milijardi dolara. Osnivač Amazona ima mnogo razloga da bude zadovoljan, ali kada su u pitanju njegovi radnici, sigurno da njih ne možemo nazvati sretnicima.

Novinar koji se tu zaposlio je rekao da neki radnici nose flaše na posao da bi mogli malu nuždu vršiti. Kako kažu, šefovi će ih kazniti zbog zabušavanja na poslu, a ne smiju ni na bolovanje da idu, jer će dobiti kazne, nebitan je uzrok.

Tri četvrtine radnika se plaši otići u WC, pogotovo ako radite na najvšem spratu gdje je on radio. Da biste se spustili do najbližeg WC-a, vi morate da siđete četiri sprata niže i to pokretnim stepenicama.

Zbog toga oni nose flaše sa sobom, kako bi mogli vršiti nuždu, jer će ih šefovi kazniti jer imaju puno praznog hoda, rekao je za medije Bladvort.

Amazon inače prati brzinu pakovanja stvari u skladištima za dostave, kod njih postoje jasna i stroga pravila oko dužine i normi pauza. Sve viši su ciljevi svake godine, na početku je bila norma 80 proizvoda na sat, a sada je 120 proizvoda. Istinsko ropstvo, ponašaju se kao prava mafija prema vama.

Nema tu nikakve istrage, sa odijelom za ljudske resurse su slizani, rekao je jedan radnik o uvjetima rada u Amazonu.

NO COMMENTS