Na arapskoj svadbi drama: čim je podigao veo, odmah je poželio razvod

Na arapskoj svadbi drama: čim je podigao veo, odmah je poželio razvod

538
0
SHARE

JEDAN NOVOPEČENI MLADOŽENJA KOJI JE DOŠAO IZ SAUDIJSKE ARABIJE JE NEDAVNO PODNIO ZAHTJEV ZA RAZVOD BRAKA NAKON ŠTO JE UGLEDAO LICE PO PRVI PUT SVOJE SUPRUGE. ON JE DOBIO RAZVOD NEPOSREDNO NAKON SVADBE.

Bio je i previše radoznao, na vjenčanju se odigrala prava drama. Htio je pozirati fotografu, pa je podigao veo mladoj, a potom se razočarao kada je vidio kako izgleda njegova mlada.

Saudijska Arabija je zemlja koja je poznata po tome što se bračni par sve do svadbe ne poznaje, pa su ugovorena i njihova vjenčanja, a kada je ovaj čovjek ugledao svoju suprugu, odmah je zatražio razvod od nje. Toliko je mladoženja bio zgrožen, da je odmah nakon što je ugledao mladu odstupio refleksno od nje, za njega je kraj priče bio.

Mlada i njena porodica su ostali zgroženi zbog reakcije mladoženje, oni su istakli kako žele da ga tuže poslije svega, mnogo su se naljutili. IPak, mladoženja ne želi svoje mišljenje da promijeni, spreman je da plati kaznu koliko god da je.

Njegov izgovor je bio da je ona previše ružna i da je on prevaren, jer nije znao kako izgleda. Imala je ožiljak na svom licu

– u Saudijskoj Arabiji postoje zakoni, žene koje imaju ispod 45 godina moraju sa očevima ili muževima da putuju

– bioskopi su strogo zabranjeni u S. Arabiji, ne žele da na stanovništvo utiču filmovi i smatraju da je loše da se ljudi vide pod svjetlima, kao i da su blizu jedno drugom.

– u istom društvenom prostoru žene i muškarci ne smiju da provode vrijeme

– u S. Arabiji je zabrnajeno šah, dame, monopol ili bilo kakve društvene igre.

– zabranjen je alkohol

– ne smiju jesti svinjetinu

– tek od ove godine je dozvoljeno ženama da smiju polagati vozački

– ne smiju da fotografišu javna mjesta ili vojsku

NO COMMENTS