Menstruacija je povezana sa tim koliko dugo ćete da živite – dokazano...

Menstruacija je povezana sa tim koliko dugo ćete da živite – dokazano je konačno sve

590
0
SHARE

Preko 16 hiljada žena je učestvovala ovdje, uzeli su u obzir žene koje su bile u menopauzi. Učestvovale su ispitanice koje su na kraju detaljno istražene, dijelile su se na one koje su prvu menstruaciju dobili sa 12 godina i na one koje su sa 50 godina ušle u menopauzu, ili više.

Sa zdravljem su imale manje problema žene koje su kasnije dobile menstruaciju. Žene koje su kasno dobile menstruaciju, odnosno one koje su veoma kasno ušle u menopauzu nisu imale zdrastvenih problema, odnosno nisu imale problema sa dijabetesom. I žene koje ne puše nemaju problema sa menstruacijom.

Povezanost oko ovoga će naknadno biti urađena, na ovom studiju se radilo dugo i rekli su kako će dodatnim istraživanjima da se potvrdi sve.

Ako imate zdrave navike, biti će vam i menstruacija zdrava, to je znak da ćete voditi jedan dug život, nećete imati mnogo problema. Zato su se i radila ova istraživanja, u narednom vremenu će vam se detaljno objasniti sve, odnosno pronaći će se prava veza između ovoga.

Kako ublažiti bolove u menstruaciji?

– trebate izbjegavati tjelesnu aktivnost, morate mirovati kada imate menstruaciju

– dobro pazite šta jedete, unosite zdravo u sebi. Dobra pomoć vam je đumbir ili čaj od metvice

– cigarete odmah odbacite

– nekada vam topao tuš pomaže i relaksirate tako mišiće. Ako nemate šta drugo, plastičnu bocu napunite vrućom vodom i stavite na područje stomaka

– iako vam zvuči čudno, trebate doživjeti orgazam, da, dobro ste pročitali, orgazam je u stanju da vam poboljša raspoložena i da opusti cijelo tijelo

NO COMMENTS