Kupala se zajedno sa suprugom u GUMENOM BAZENU – kada je pogledala...

Kupala se zajedno sa suprugom u GUMENOM BAZENU – kada je pogledala u ogledalo IZGUBILA SE

833
2
SHARE

MISLIMO DA STE SIGURNO NEKOLIKO PUTA DO SAD ČULI ZA POROD U VODI, TO JE JEDAN OD LAKŠIH I SIGURNIJIH PORODA ZA DJECU. NEKI OD VAS SE JEDNOSTAVNO BOJE ODLUČITI ZA TAKAV POROĐAJ, PA IZABERU KOD DOKTORA, JER SE BOJE DAVLJENJA BEBE OD VODE. BEBE INAČE IMAJU ZAISTA UROĐEN REFLEKS, TO ĆE IM SPRIJEČITI DA IM VODA DOĐE DO PLUĆA.

Kada se beba tek rodi, ono što trebate da uradite je da nježno izvadite njenu glavu iz vode.

 

 

Već je odavno dokazano da topla voda može da pomogne da se bolje opustite, odnosno pomaže mišićima. Ima i efekta kao i na ublažavanje kontrakcija, tako ćete smanjiti dosta stres tokom svog porođaja.

Osjećaj olakšanja će omogućiti ženi da se ona psihički opusti, odnosno morate da postupate u skladu svojih kontrakcija, nemojte protiv njih nikako da idete.

 

 

Vi ćete u nastavku nešto vidjeti, nešto što se zaista rijetko viđa, a radi se o ženi po imenu Audrey Lyyn koja je zajedno sa svojim mužem odlučila da se kupa u plitkom bazenu, koji su imali u svom dnevnom boravku. Kamera je tada snimila neočekivan prizor.

Audrey je svakog trena očekivala da se porodi, a potom je odlučila da to bude u vodi.

 

Sve se više žena odlučuje na ovaj korak, nekima je ovo jednostavno lijepo, a nekima je gadljivo. Kako se vama ovo sviđa, ostavljamo vas sada da pogledate i da uživate u ovome.

Nadamo se da će vam se ovo dopasti i da ćete dijeliti ovaj naš članak sa vašim prijateljima. Uživajte u ovom prirodnom porođaju u gumenom bazenu.

2 COMMENTS

  1. Poštovani,
    Drago mi je sto ste moju sliku iskoristili za Vas post ali tekst se ne slaže sa slikom. Sherovacu Vas post ali uz komentar da priča nije o meni i mom detetu. Ako niste primetili na slici se vidi senka deteta napravljena od vode. Malo je jezivo, tako da očekujte komentare. Puno pozdrava

Comments are closed.