Konačno su objavljeni i detalji vještačenja, malena jana je bila u rukama...

Konačno su objavljeni i detalji vještačenja, malena jana je bila u rukama psihologa koji su radili slučaj zemunski klan

540
0
SHARE

MALENA JANA TREBA DA SVJEDOČI U POSTUPKU KOJI SE INAČE VODI PROTIV NJENOG OCA. JANA JE INAČE KĆERKA JELENA MARJANOVIĆ KRSMANOVIĆ, A NA SLUČAJU SU RADILA I DVA NAJBOLJA SUDSKA VJEŠTAKA KOJE SRBIJA IMA.

Kako smo saznali prema prvim informacijama, svi uslovi su ispunjeni da bi psiholozi mogli da vještače stanje malene Jane i da vide da li je ona ustvari u stanju da protiv svog oca svjedoči ili ne. Više tužilaštvo je naredila da i ova dva najbolja i najpoznatija sudska vještaka čija su se imena pominjala rade na ovom slučaju.

Za samo nekoliko dana će se sprovesti ovo rješenje, nakon toga će biti donešena odluka da li će pred tužioce izaći ova malena djevojčica. Kako smo saznali od portala SRBIJADNAS, jedan od psihologa je kazao da ima iskustvo rada sa osuđenicima, dok je drugi psiholog kazao da je nebrojeno puta radio na rasvjetljenju ovakvih slučajeva.

Nakon višegodišnjeg iskustva, vještaci će da razgovaraju sa Janom, a prema njegovom mišljenju, ovo je jedan od glavnih elemenata na ovom suđenju. U haškom tribunalu se spominje ime ovog glavnog vještaka, koji je inače 2001.godine učestvovao tako što je analizirao ličnost Damira Došena koji je bio osuđen na pet godina zatvora jer je bio šef u logoru Karaterm u Prijedoru, tada ga je odbrana pozvala kao svjedoka.

Bila je to 2003.godina kada je ovaj vještak zajedno sa svojim kolegama radio vještačenje zemunskog klana u kojem su uhvaćenni Dragana Miladinović, Toni Gavrić, Predrag Miletić, Dušak Krsmanović. Imaju veliko iskustvo ovi vještaci.

NO COMMENTS