Jeziva pojava: U ovaj grad u BiH ne smije niko kročiti ko...

Jeziva pojava: U ovaj grad u BiH ne smije niko kročiti ko nije rođen u zemlji njegovog stanovništva (video)

373
0
SHARE

BIH JE SIGURNO JEDNA OD NAJLJEPŠIH ZEMALJA NA PROSTORIMA BIVŠE JUGOSLAVIJE. SMJEŠTENE SU NEVJEROVATNO PRIRODNE LJEPOTE I POTENCIJAL, ALI MOŽEMO SLOBODNO DA KAŽEMO KAKO TU ISTOVREMENO OBITAVAJU I TRI NAJGORA NARODA NA PLANETI.

Koliko je Bosna kao država zanimljiva, govore i neke neobične stvari koje se odvijaju u njoj. U blizini glavnog grada ove zemlje, Sarajeva, ima jedno mjesto koje se naziva Tarčin.

Mjesto je specifično iz više razloga, niko ko nema arapsko porijeklo ne smije da uđe u njega. Ovo mjesto su Arapi otkupili i tako napravili zaista ogromno naselje. Mnoga područja su otkupljena najezdom Arapa u ove krajeve, a između ostalog, tu je i Tarčin. Radi se o naselju koje je nedavno tek izgrađeno.

Kako smo saznali, turistima je zabranjen ulaz u naselje iz razloga što Arapi ne žele da se bilo ko miješa sa njima i da im posmatra žene. Autotohne islamske kulture su Arapi, oni pokušavaju da zaštite žene od strasnih pogleda drugih ljudi.

Navike koje ne odgovaraju bosanskim muslimanima koji su po tom pitanju dosta fleksibilniji od njih. Inače, mjesto koje se samo u zimskom periodu može posjetiti, pošto tu Arapa nema. Kao što je već rečeno, ogromne zgrade su izgradili, infrastrukturu na područjima su otkupili, a ovo naselje čak i obezbjeđenje ima koje ih čuva i štiti.

Radi se o zaista potpuno drugačijoj kulturi, najstrožiji oblik šerijata tu važi, zastupljene su neke zabrane u arapskom svijetu kakve sigurno evropske zemlje nemaju. Poznato je da je zapadna kultura dosta otvorenija u odnosu na istočnjačke kulture i narode.

NO COMMENTS