Imala je samo 9 godina kada su je obeščastili, a sa 14...

Imala je samo 9 godina kada su je obeščastili, a sa 14 godina se porodila: Danas je na vrhu svijeta, znate li o kome je riječ?

346
0
SHARE

KAO I SVE DRUGE AMERIČKE PRIČE, TAKO I NJENA ŽIVOTNA PRIČA POČINJE.

U jednoj trošnoj kući 1954.godine je rođena, nju je rodila jedna tinejdžerka koja nije imala posla u to vrijeme, bili su jako siromašna porodica, živjeli su u mjesto Kosciusko, koji je inače u okrugu Misisipija.

Tetka ju je htjela nazvati po istoimenom liku iz Biblije Orpah kada se rodila, ali su pogriješili ime, pa je ona dobila ime Oprah. Danas je najmoćnija žena na svijetu, radi se o Oprah Gail Winfrey, ima i svoj popularni šou program koji je sigurno bio najpopularniji u cijelom svijetu. Nije nju život mazio, ona se morala kroz svoj život boriti.

Na bakinoj farmi je živjela prvih šest godina, nije tu bilo ni struje, ali ni vode, njeni su inače bili izdanci ropstva. Živjeli su u jednom mjestu gdje su crnci i bijelci sarađivali, a njihova djeca su se međusobno družila.

Jako siromašna je bila Oprah, iako je u njenom mjestu i u školama izjednačeno pravo crnaca i bijelaca, kod nje je jako daleko bila budućnost, jer ju je baka oblačila u vrećice krompira.

Kraj siromaštva se desio kada je ona imala 6 godina, pa se preselila sa sestrom i majkom, majka je dobila posao u kafiću gdje je pristojno zarađivala, počeo joj je pakao u životu kada ju je majka zapostavila, kao i njene sestre. Imala je devet godina kada je silovana, a sa 14 godina je rodila dječaka, ona je rodila dječaka svom rođaku, tolike godine ju je silovao sa nekoliko zlostavljača.

1986.godine je Oprah dobila vlastitu emisiju, postala je najpopularnija na svijetu.

NO COMMENTS