Glumila je u “Žikinoj dinastiji” – danas je MNOGI ne bi prepoznali!

Glumila je u “Žikinoj dinastiji” – danas je MNOGI ne bi prepoznali!

754
0
SHARE

Žikina dinastija naziv je jugoslovenske filmske komedije koja je snimljena u režiji Zorana Čalića 1985.godine, i 7. je nastavak filmskog serijala pod nazivom Lude godine, koji se počeo emitovati 1977.godine. Nakon filmskog serijala Lude godine, izašlo je još 9 nastavaka. Zadnji nastavak ovog serijala snimljen je 1992.godine.

U svih 10 filmova, glavne uloge dobili su Marko Todorović i Gidra bojanić. Na početku je serija bila zamišljena kao priča o mladim ljudima koji su se našli u sukobu sa zakonom, ali je ubrzo zahvaljujući dvojici glavnih glumaca, postala ubrzo urnebesna komedija koja uveseljava i dan danas mnoge ljude iz cijele ex-YU…

Radnja se odvija s početnim predstavljanjem djeda Milana i Žike koji su pod utjecajem televizijske serije pod nazivom Dinastija, i koji brinu da njihov unuk Mišo uopšte nije zainteresovan za žene.

Stoga djeda Žiku uhvati panika da njegov unuk ne zastrani “poput mladog Karingtona”. Zbog toga on odlazi kod doktora Nedeljkovića sa prijateljem Milanom kako bi potražio pomoć.

Ali, Žika ne vjeruje medicini i počinje primjenjivati svoju terapiju.

Epizode iz Žikine dinastije mogu se pronaći i dalje zahvaljujući Youtube stranici, odnosno korisnicima koji su je postavili.

A šta je sa glumice Dare Čalenić, koja je tumačila ulogu Bobine majke? Pa, danas je neprepoznatljiva.

Sve je iznenadila kad se pojavila na restauriranoj verziji “Kad budem mrtav i beo”, kultnog filma koji se prikazao premijerno u Jugoslovenskoj kinoteci.

Pred publikom su se na projekciji pokloni i dalje živi akteri – Vlada Džet, Milan Jelić, te supruga i porodica reditelja, koji nas je prije 20 godina napustio.

Dara je dobila najveći aplauz, a u izjavi za medije je rekla da je sa Žikom Pavlovićem bilo divno sarađivati.

-Radili smo s velikim emocijama, strašću i uzbuđenjem, predosjećali da nešto važno pravimo, i ne mogu vjerovati da je prošlo od tada pola stoljeća, rekla je nekad popularna glumica.

A evo kako izgleda danas:

NO COMMENTS