Gazimo ga i čupamo; nismo ni svjesni kakve sve pogodnosti sadrži i...

Gazimo ga i čupamo; nismo ni svjesni kakve sve pogodnosti sadrži i za šta je dobar

311
0
SHARE

JEDINI NAROD KOJI GAZI PO OVOM SMO MI, KORISTE GA MNOGI U RAZLIČITIM TRADICIONALNIM JELIMA I ČORBAMA. STARI EGIPĆANI SU GA NAJVIŠE KORISTILI, A UNAZAD HILJADAMA GODINA SE UZGAJA U KINI I INDIJI.

TUŠT je svakako jedan od najpopularnijih korova. Jednogodišnji je, a ukoliko vam se pojavi jednom u dvorištu ili bašti, znajte da ćete ga se itekako teško riješiti. Ispod paradajza se najvipe i najčešće nastanjuju, a ukoliko u svojoj bašti imate, provjerite odmah. Smatraju ga svi bespotrebnim i čupaju ga, nevjerovatan je prirodni lijek i besplatna hrana.

Kako da prepoznate tušt? Veoma lako ćete ga prepoznati, mesnate listove ima, izuzetno su sočni na izgled, ima žute cvjetove na sebi, a njegovo sjeme može da ostane u zemlji čak 40 godina. Znači, ne morate se puno brinuti oko uzgoja istoga.

Ovu bilju koriste mnogo vegetarijanci, pogledajte šta ona sama u sebi sve sadrži:

– u sebi tušt ima vjerovali ili ne od spanaća čak šest puta više vitamina E

– u sebi ima beta karoten, sedam puta više nego spanać što ima

– u sebi ima dosta kalijuma, kalcija, vitamina B2, kao i 25 mg vitamina C, mangana, fosfora, gvožđda i magnezijuma

Nemojte da ga uništavate, njega naproste možete da koristite za svak ubolest, ukoliko imate slab imuni sistem, vjerujete da ćete ga pomoću tuša poboljšati.

Sa svojim prijateljima podijelite ovu informaciju, mi vjerujemo da svako od nas želi da unosi dovoljno vitamina u organizam, možete pomoću tušta postići. Zahvalni ćete biti veoma, a izliječiti će i svaku bolest. Našu stranicu posjetite za više članaka, možete razne zanimljivosti na njoj pronaći.

NO COMMENTS