Doktori proglasili bebu MRTVOM, a kad su u mrtvačnici primijetili da mrda...

Doktori proglasili bebu MRTVOM, a kad su u mrtvačnici primijetili da mrda ruku….

453
0
SHARE

Rekli su mi da je mrtva sat vremena nakon porođaja. Kao kiša sam plakala. Nakon 4 sata u prostoriji gdje se mrtve bebe smještaju, medicinska sestra primijetila je slučajno da mrda ručice.

Iako je beba mrdala nožicama i ručicama nakon porođaja, sat kasnije doktorica mi je rekla da je dijete mrtvo! 

Mojoj majci rekla je kako joj je spasila kćerku, ali da bebi nije bilo spasa. Svi snovi su tad u vodu pali. Osjećaj gubitka je nepodnošljiv bio!

Suzana Đorđević (27) rodila je u petom mjesecu trudnoće djevojčicu nešto veću od šake i svega pola kilograma tešku, a kako tvrdi, u Bolnici sv. Luka u Smederevu bebu su proglasili nedugo po rođenju mrtvom iako nisu u potpunosti provjerili njeno stanje.

-Poslije četiri sata i dalje sam plakala i bila zgrčena. Zatim je došla doktorica i rekla da se desilo čudo i da je ipak živa beba. Tu nevjericu, šok, sreću ali i bijes koji sam osjetila, ne može se opisati riječima! – priča ona o svojim osjećanjima.

S jedne strane bila je uzbuđena što joj je dobro djevojčica, a s druge je osjećala gorčinu zbog medicinskog osoblja i što su se s jednim mladim životom tako poigravali.

-Do dana kad mi je vodenjak pukao trudnoća je bez problema prošla. Došla sam oko pola 7 ujutro u bolnicu, a doktorica me je tek nakon 4 sata pregledala iako sam imala krvarenje. U bolovima sam sjedila u čekaonici, a kad me napokon pregledala doktorica, predložila je kiretažu. Ali, prirodnim putem su me porodili.

-Poslije sam doznala od jedne medicinske sestre da ju je ona spasila. Kraj prostorije hodnikom je prolazila u koju se mrtve bebe smještaju i vidjela slučajno kako moja djevojčica ručicom mrda. Prišla je bebi, povila je i otvorila prozor. Moja beba je prodisala!

 

Odmah su stavili njenu bebu u inkubator i onda hitno prevezli u Beograd u Univerzitetsku dječiju kliniku gdje je četiri mjeseca boravila beba.

 

NO COMMENTS