Djed mu je bio narko diler: Otkriveno je zbog čega je Šaćiri...

Djed mu je bio narko diler: Otkriveno je zbog čega je Šaćiri slagao da je njegova porodica pobjegla sa Kosova zbog Srba

632
0
SHARE

Htio je da ostavi svoju mračnu prošlost daleko iza sebe, desilo se sve na jugoslovenskoj grčkoj granici 1988.godine, bilo je veče, vojska na graničnom prelazu je bila na oprezu, dolaze četiri Albanca u tom trenutku sa Kosoba, pokušali su sa tovarom droge ilegalno preći granicu, a među njima su bili i članovi porodice Šaćiri koji dolaze iz mjesta Gnjilani.

U javnost su tako procurile i fotografije, kao i izvještaj grčke vojske da su priveli ovu četvorku, a u toj četvorci se našao i djed Đerdana Šaćirija, koji je došao na svijet dvije godine nakon što je njegov djed uhapšen, a danas je i fudbaler Švajcarske.

Pogrešna je priča da su pobjegli sa Kosova zbog terora od strane Srba, prava priča je ipak malo drugačija. I sam djed Đerdan je u nekoliko navrata rekao da je njegova porodica morala da ode sa K i M-a, odnosno morala se iseliti iz Jugoslavije.

U jako siromašnoj porodici je odrastao, nije imao baš mnogo, spalili su i kuću od ujaka, a ostala je samo njihova kuća, mada su iz nje sve pokrali, kazao je Šaćiri koji je rekao da je njegova porodica morala da ode sa KiM-a 1991.godine iako nije bilo nikakvih sukoba tada na Kosovu.

Fudbaler je na svjetskom prvenstvu uradio ono što niko nije smio da uradi, a to je, kada je postigao gol protiv Srbije u dresu Švajcarske odlučio da gestikulira dvoglavog orla kojeg su u ratu koristili Albanci na KiM-u, stim da je htio uvrijediti Srbe na nacionalnoj osnovi.

 

NO COMMENTS