Dječak (8) iznenada sjeo za klavir na aerodromu – svi se zaledili...

Dječak (8) iznenada sjeo za klavir na aerodromu – svi se zaledili kad su čuli kako svira!

462
0
SHARE

Na sred aerodroma u Londonu, postavljen je klavir sa porukom na kojoj piše Sviraj me, tvoj sam.

Jay Lewington, ambiciozni pijanista, sjeo je i počeo svirati. Njemu je to bio običan dan – u dobi od 8 godina, dok svira tehnički zahtjevnu klasičnu muziku kao da ima godine iskustva iza sebe.

Odmah u tom trenu, putnici su prekinuli sa svojom rutinom – omelo ih je njegovo sviranje. Jedno po jedno, ljudi nisu imali izbora osim da prestanu sa svime što su radili i dive se čudesnoj izvedbi.

Prosječni 8-godišnjak sposoban je svirati objema rukama, čitati muzičke note i odsvirati neke lagane, lijepe melodije.

Ali Jay definitivno nije prosječni osmogodišnji pijanista.

Kad je počeo učiti svirati klavir, njegovi roditelji su ostali zapanjeni. Jay je počeo svoju “karijeru” sa samo godinu dana treninga. Onda je otišao pravo na Youtube stranicu i počeo sam da uči svirati sa tutorijala. Skoro nevjerovatno, Jay je uskoro počeo svirati nevjerovatno tešku kompoziciju “Fantasie Impromptu”, jednu od omiljenih Chopinovih djela.

Fascinantno je ugledati pijanistu, tako mladog kao što je Jay. možda još uvijek nije razvio svoje vještine dovoljno za note koje treba svirati, ali definitivno mu polazi za rukom sviranje. Bilo je dovoljno za ljude na aerodromu da zastanu i slušaju, začuđeni, iako su imali obaveze i letove na koje su morali otići. Jedna žena mu se posebno približila i stala kraj njega, te mu je na kraju dala kao malu nagradicu, i nešto novca.

Kao i mnogi prisutni koji su se okupili dok je kamera snimala, žena je bila ganuta, i pustila je suzu.

Ne viđate često malo dijete kako izražava duboke emocije kroz ovu vrstu izazovne muzike. Pogledajte njegovu fantastičnu izvedbu na video snimku ispod!

Video su objavili njegovi roditelji na Youtube kanal pod njegovim imenom i ubrzo je prikupio više od milion pregleda.

Zar ne svira fantastično?

NO COMMENTS