Čovjek od 256 godina otkrio nevjerovatne stvari iz prošlosti koje su mnogi...

Čovjek od 256 godina otkrio nevjerovatne stvari iz prošlosti koje su mnogi sakrili

899
1
SHARE

NEVJEROVATNE STVARI IZ PROŠLOSTI NAM JE OTKRIO ČOVJEK KOJI JE STAR ČAK 256 GODINA. A O ČEMU JE TO PRIČAO, SAZNAJTE U NAŠEM NASTAVKU TEKSTA.

Najstariji čovjek na svijetu, koji je živio na planeti zemlji je sigurno Li Ching Yuen koji ima nevjerovatnih 256 godina. Sigurno da i vi kao i većina neće povjerovati u ovo, ali želimo da znate da ovo nije uopšte izmišljena priča. Mi ćemo vam predstaviti jednu priču, o profesru Wu Chung Chienu koji dolazi iz mjesta Chengdua, a to su dokumenti koji potiču još iz imperijalne kineske vlade iz daleke 1827. godine.

O čemu se tu radi, radi se o tome, da se u popularnom magazinu New York Times govorilo o ovom čovjeku. Njegove komšije su pričale i šta se na kraju zbilo sa ovim čovjekom. Priča koja je jako zanimljiva i poučna.

Saznali smo kako je ovaj čovjek počeo svoju karijeru travara kada je imao svega deset godina. Saznao je sve o biljkama u planinskom lanca, saznao je uostalom da oni imaju potenciju za dugovječnost. 40 godina je on živio samo na dijeti od bilja. Korisito je Lingzhi, zatom goji bobice, ali i divlje ginsenge, kao i gotu kola i riža vino. Bila je to 1749.godina kada se Li Ching pridružio kao učitelj borilačkih vještina u kineskoj vojci. On je bio u braku čak 23 puta, a ako je vjerovati, on ima preko 200 djece.

Čitati i pisati je bio u stanju kao dijete, tako barem govore njegove komšije. Kada je imao deset godina, putovao je u razna mjesta, kao što su Kansu, Shansi, zatim Annam, Tiber, Siam i Mandžurija. On je tamo skupljao biljke, prvi čovjek koji se bavio tim zanimanjem je upravo bio on. Kasnije je počeo da prodaje bilje koje je skupljao od drugih.

Prehrana mu se sastojala isključivo od biljaka, koje smo već gore spomenuli.

Kako smo saznali, nije bio jedini:

1 COMMENT

  1. Bolje živjeti 256 godina u bogatstvu, sreći i dobrom zdravlju nego pet u bijedi, siromaštvu i boleščinama. Hajde rekoh da i ja jednu veliku misao u stilu Nostalgije!

Comments are closed.