BILA JE NAJLJEPŠA GLUMICA JUGOSLAVIJE – a onda je zbog ovoga ostala...

BILA JE NAJLJEPŠA GLUMICA JUGOSLAVIJE – a onda je zbog ovoga ostala NEPOKRETNA!

885
0
SHARE

Glumica Merima Isaković bila je jedna od najtalentovanijih i najljepših glumica velike Jugoslavije. Nakon uloga u filmu Neka druga žena Jovana Lukina, bila je već poštovana i slavna. Ali, ubrzo zatim je uslijedila i tragedija zbog koje je ostala nepokretna.

Isakovićeva, koja je samo 20 godina tada imala, ispričala je o saobraćajnoj nesreći zbog koje joj se preokrenuo život.

Nesreća se u Beogradu desila, dan nakon završetka snimanja filma “Neka druga žena”. Bila sam zajedno sa bratom u automobilu, kao i sa drugom Nedimom, koji je u to vrijeme bio na odsluženju vojnog roka. Pijani policajac Predrag Milojević izazvao je sudar, koji se iz hotela Jugoslavija vraćao sa pijanke. Kad je milicija došla na lice mjesta, on je kao njihov šef, uviđaj praktično sam napravio. Toliko je bio piijan da nije uopšte mogao izaći iz automobila. Tek kada je vojna milicija, zbog Nedima, došla na uviđaj, Milojević je morao u balon duvati, pa je ušao kao krivac u zapisnik. Nedima su prebacili sa teškim povredama glave u bolnicu, brat mi je zadobio kontuziju bubrega, a meni su dijagnostifikovali tešku povredu kičme sa trajnim posljedicama, prisjeća se Merima.

Merima je pričala i da je došlo do ljekarske greške prilikom operacije, zbog čega je najvjerovatnije ostala invalid. Kasnije se liječila u Kini, Ukrajini i Rusiji. Tokom rehabilitacije u Kini, upoznala je muža Vladimira, s kojim je dobila sina i kasnije se razvela.

Kaže da budućnost veoma voli jer je blizu kraja života bila nekoliko puta i da uvijek naprijed gleda, a raspad Jugolsavije mnogo je pogodio.

 

NO COMMENTS