BILA JE BOMBA 90ih – Svi muškarci su za njom uzdisali, a...

BILA JE BOMBA 90ih – Svi muškarci su za njom uzdisali, a evo kako izgleda DANAS!

930
0
SHARE

Jasna Milenković Jami rođena je 1970. u Beogradu, a prije profesionalnog bavljenja pjevanjem narodne muzike, bavila se aktivno gimnastikom.

Albumom pod nazivom “Po cenu života” počela je muzičku karijeru 1991.godine, a na albumu su se našle pjesem Hajde meni priđi Put bola putujem.

Titulu pjevačice godine donio joj je album Čokolada koji je snimila 1994.godine, a na albumu je kao aranžere i kompozitore unajmila Futa Radulović, Zlaja Timotić, Marinu Tucaković, Bebi bekić, Dragana Brajović Braje i mnoge druge.

Zahvaljujući pjesmi Čokolada, dobila je čak 12 nagrada.

Bila je i učesnica na festivalu Sunčane skale 1994.godine, a tad je izvodila pjesmu Dođi još večeras u moju sobu.

Album Šibica snimila je 1995.godine, a u njega su bili uključeni i Aleksandra Milić i Perica Zdravkovičć.

Zatim je snimila album Virus prevare 1997.godine, i sa saradnicima na čelu sa Perom Stokanoviće i Srki Bojem. Među pjesmama se naročito izdvajala Ljubavnik bez ljubavi i Milo za drago.

Nakon što je snimila brojne pjesme koje uključuju Tako i tako, Crni dijamanti, Prokleto Muško; Jami je napravila pauzu od tri godine i onda snimila album Divlja mačka 2003.godine.

Ali, nije bila samo pjevačica koja je imala dobar glas i lijepe pjesme u kojima su mnogi uživali – nego je imala i čudesnu ljepotu!

Za njom nema ko nije uzdisao, a zbog nje su se u jednom trenutku čak i potukli košarkaši Partizana. Imate li sad predstavu o tome koliko je zavodila?

Ova pjevačica je cijelu Jugoslaviju dizala na noge devedesetih godina, te je bila među najvećim zvijezdama ovih prostora… međutim, danas je mnog ine mogu prepoznati.

Jasna Milenković je palila i žarila našim regionom i našom zemljom, a kad pogledate fotografije, dobijete i predstavu o tome zašto je to bilo tako.

Ako vas zanima kako nekad poznata Jami izgleda danas, pogledajte fotografije koje vam ostavljamo u prilogu! I dalje izgleda fantastično, zar ne?

NO COMMENTS