Amerikanka se udala, sada u srpskom selu živi – ne smije iz...

Amerikanka se udala, sada u srpskom selu živi – ne smije iz kuće izaći, a sumanut je razlog

364
0
SHARE

CIJELO SELO JE U SUKOBU ZBOG OVOG PROBLEMA.

Mještani Deliblata imaju problem sa komšijskim kravama koje su bukvalno sve što se našlo ispred njih uništile. Cijelo selo ludi zbog toga što komšija svoje krave pušta da šetaju slobodno po selu, bašte uništavaju, ograde ruše.

Dvorište Romance Ritopečki se nalazi odmah uz kuću Stojanovića, ne može stoku istjerati. Krave su joj sve uništile, policiji se obraćala za pomoć, kao i u opštini Kovin gdje je tražila od inspekcijskih služba da joj pomognu, ali niko nije odlučio da reaguje.

Kazala je kako je imala lijepu i pokrivenu verandu, sve je srušeno, komšiju je bukvalno molila da ih skloni, ali ništa, ona je morala da se iseli iz svoje kuće, nezaštićena je otišla, plaši se, kaže jedna mještanka Deliblata, Romanca Ritopečki. Kako bi se ogradio od komšijskih krava, Ilija Fukić je na kraju svoj plac ogradio.

Kosi travu, održava da mu sve lijepo bude, a onda naiđu krave i sve unište, ne vrijedi, objašnjavao je Fujkić.

Isti problem muči i Dragi Pajević, prije tri godina je sa Amerikankom Frances došao u svoje rodno selo, sredili su u potpunosti svoje imanje, ali su odmah požalili.

SUpruga mu ne smije izaći iz kuće, ne smije ni automobil ostaviti pred kapijom, jer se boji da će ga krave oštetiti, sa strahom iz dvorišta izlaze, kazao je Pajević, a i njegova supruga je priznala da ima straha.

Dopada joj se selo mnogo, zbog toga je došla sa Floride, ali ako se ovako nastavi, vratiti će se u Ameriku, pošto iz dvorišta ne smije izaći i ne može da uživa u prirodi.

NO COMMENTS